دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1382 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 43-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

M. Mazhari, S. Yazdani. Effects of Partial Competition on Benefits from Technical Change: Evidence from Tomato Industry in Khorasan Province. JCPP. 2003; 7 (2) :43-52
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-463-fa.html
محمد مظهری ، سعید یزدانی . اثر رقابت ناقص بر سود حاصل از تغییر تکنیکی (مطالعه موردی صنعت گوجه فرنگی در استان خراسان). تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1382; 7 (2) :43-52

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-463-fa.html


چکیده:   (8475 مشاهده)
پژوهش‌های مربوط به‌ سود حاصل‌ از به کارگیری‌ نوآوری‌های‌ مختلف (تغییر تکنیکی‌) عمدتاً در چارچوب‌ بازارهای‌ رقابتی‌ انجام‌ گرفته‌ است. این پژوهش‌ها نشان‌ می‌دهد که‌ چنانچه‌ ساختار بازار مورد بررسی‌ غیر رقابتی‌ باشد، تعیین‌ سود حاصل‌ از تغییر تکنیکی‌ در چارچوب‌ رقابتی‌، تحریف‌ نتایج ‌را برای‌ گروه‌های‌ مختلف‌ در بر خواهد داشت. در همین‌ زمینه، با توجه‌ به‌ ساختار غیر رقابتی‌ بازار خرید گوجه‌فرنگی‌ در استان‌ خراسان‌، میزان‌ سود حاصل‌ از به کارگیری‌ نوآوری‌ بیولوژیک‌ برای‌ کشاورزان‌، تبدیل‌ کنندگان‌ و کل‌ جامعه،‌ با استفاده‌ از روش‌ مازاد اقتصادی‌، محاسبه‌ گردیده‌ است. نتایج‌ پژوهش‌ نشان ‌می‌دهد که‌ در شرایط غیر رقابتی‌ حاکم‌ بر بازار خرید گوجه‌فرنگی‌ خام‌ در استان‌ خراسان‌، به‌ دلیل‌ قدرت‌ بازار تبدیل‌ کنندگان‌ در خرید گوجه‌فرنگی‌ خام‌، سود بالقوه‌ ناشی‌ از به کارگیری‌ ارقام‌ هیبرید، برای‌ کشاورزان‌ و کل‌ جامعه‌ به‌ ترتیب‌ در حدود 58 درصد و 5/12 درصد نسبت‌ به‌ بازار رقابتی‌ کاهش‌ می‌یابد. طبعاً به دلیل‌ ساختار غیر رقابتی‌ بازار خرید گوجه‌فرنگی‌ خام‌ و کاهش‌ سود کشاورزان‌ نسبت‌ به‌ حالت‌ رقابتی‌، انگیزه‌ آنها برای پذیرش‌ نوآوری‌ کاهش‌ پیداخواهد کرد.
متن کامل [PDF 176 kb]   (1122 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق