M. Torki, J. Arshami, C. Douglass. The Influence of Broilers’ Growth Rate and Feed Intake on Inflammatory Response. Journal of Crop Production and Processing 2004; 7 (4) :143-155
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-491-fa.html
مهران ترکی ، جواد آرشامی ، داگلاس کورور . تأثیر سرعت رشد و مصرف خوراک بر پاسخ التهابی در جوجههای گوشتی. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1382; 7 (4) :143-155
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-491-fa.html
چکیده: (13193 مشاهده)
به منظور بررسی اثر سرعت رشد و مصرف خوراک بر پاسخ التهابی در جوجههای گوشتی، 275 قطعه جوجه یک روزه از دو سویه 2000 و 1957 با جیره تجارتی تغذیه شدند که در مورد نیمی از آنها محدودیت غذایی اعمال شد. دوازده قطعه جوجه در روزهای صفر، 7، 14 و 28 پرورش، از هر سویه جدا، وزنکشی و پس از انتقال به قفسهای انفرادی، دوباره باهمان برنامه غذایی قبل تغذیه شدند. سپس به شش جوجه از هر گروه در روزهای 6، 13، 27 و 41 محلول لیپوپلیساکارید سالمونلا تیفیموریوم (3 -100µg/ml) (mm 1) تزریق شد و بقیه بهعنوان شاهد در نظر گرفته شدند. در روزهای پس از تزریق، دوباره همه جوجهها وزنکشی و کبد، ماهیچه سینه، طحال، حفره گوارشی و غده بورسای آنها جدا و توزین شد. تیموس جوجههای گروه شاهد برای برآورد میزان تکثیر تیموسیتها استفاده شد. سویه 1957 در مقایسه با 2000 بهطور شدیدتری تحت تأثیر چالش التهابی قرار گرفت و تقریباً از خوراک افتاد و اضافه وزن در سویه 2000، در روز پس از تزریق شدیداً کاهش یافت. تیموسیتهای جوجهها با مصرف خوراک آزاد در مقایسه با گروه تحت محدودیت غذایی، حساسیـت بیشتری بهاینترلوکین -1 ( IL-1) در هفتـه چهـارم نشان دادند (0/056 =P). همچنین قـدرت تحریک IL-1 برای تکثیر تیموسیتهای جوجههای سویه 2000، در مقایسه با سویه 1957 بیشتر بود. با توجه به نتایج این بررسی، پاسخ التهابی و آثار آن در جوجههای گوشتی، تحت تأثیر مصرف خوراک و سرعت رشد قرار گرفت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى