A. Ramezanian, M. Rahemi. The Role of Chemical and Hand Fruit Thinning on Flower Bud Retention and Pistachio Nut Quality Improvement . Journal of Crop Production and Processing 2007; 10 (4) :135-145
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-611-fa.html
اصغر رمضانیان ، مجید راحمی . نقش تنک شیمیایی و دستی میوه بر حفظ جوانه گل و بهبود کیفیت خشک میوه پسته . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1385; 10 (4) :135-145
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-611-fa.html
چکیده: (8613 مشاهده)
به منظور ارزیابی اثرات تنک شیمیایی و دستی بر حفظ جوانه گل پسته، آزمایشهایی در سالهای 1382 و 1383 انجام شد. در سال اول، تیمارهای اتفن 100 و 200 میلیگرم در لیتر، اوره 5/2 درصد و 5 درصد، نفتالیناستیکاسید 125 و 250 میلیگرم در لیتر و نفتالیناستامید 250 و 500 میلیگرم در لیتر روی دو شاخه از 9 درخت یکنواخت با چهار تکرار محلولپاشی شدند. در سال دوم، علاوه بر تیمارهای سال گذشته از تیمارهای تنک دستی (10، 20 و 30 برگچه به ازای هر خوشه میوه) نیز استفاده شد. تمام تیمارهای شیمیایی باعث کاهش ریزش جوانه گل شدند که از این میان، تیمار اتفن 100 و 200 میلیگرم در لیتر در مقایسه با سایر تیمارها بیشترین تأثیر را در حفظ جوانه گل داشت. تیمارهای تنک دستی هم مانند تیمار اتفن در کاهش ریزش جوانه گل تأثیر مثبت داشتند. تنک میوه همچنین، باعث افزایش وزن مغز، کاهش تعداد خشک میوه در هر اونس، کاهش تعداد میوههای پوک و افزایش درصد خندانی میوهها شد. تنک میوهها تأثیر معنیداری بر عملکرد شاخههای تیمار شده در سال پر محصول نداشت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى