A. Dehghani, A. Fotovat, GH. Haghnia, P. Keshavarz. Effect of Salinity and Cow Manure (Organic Matter) on Distribution and Concentration of Zinc Species in Soil Solution. Journal of Crop Production and Processing 2007; 11 (41) :53-61
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-726-fa.html
ابوالفضل دهقانی ، امیر فتوت ، غلامحسین حقنیا ، پیمان کشاورز . تأثیر شوری و کود گاوی بر غلظت و توزیع گونههای روی در محلول خاک . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1386; 11 (41) :53-61
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-726-fa.html
چکیده: (24095 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر ماده آلی و شوری روی محلول خاک یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 سطح شوری و 2 سطح ماده آلی و 2 سطح روی از نمک سولفات روی در 4 خاک در 3 تکرار انجام شد. نمونهها به مدت 6 ماه در دمای آزمایشگاه نگهداری شدند. مقادیر pH و EC و نیز غلظت یونهای - SO4-2, HCO3-,Cl-, Zn+2, Mg+2, Ca+2, Na+, K+, PO4-3, NO3و کربن آلی محلول (DOC) در عصاره اشباع خاک در پایان 2 و 6 ماه اندازهگیری شد. سپس با استفاده از نرم افزار MINTEQA2 گونههای شیمیایی موجود در عصاره اشباع خاک بر آورد گردید. افزایش قابلیت هدایت الکتریکی عصاره اشباع خاک باعث افزایش معنیدار (در سطح 5 درصد) غلظت کل روی عصاره اشباع تمام خاکهای مورد مطالعه شد. با افزایش شوری در تمام خاکهای مورد مطالعه غلظت کاتیون دو ظرفیتی روی افزایش و مقدار کربن آلی محلول کاهش یافت. در تمام خاکهای مورد مطالعه اضافه کردن ماده آلی باعث افزایش معنیداری (در سطح 5 درصد) غلظت روی کل محلول شد. با توجه به نتایج بهدست آمده به نظر میرسد شوری، کاربرد کود سولفات روی و ماده آلی سبب افزایش غلظت روی محلول شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى