دوره 11، شماره 41 - ( پاييز 1386 )                   جلد 11 شماره 41 صفحات 226-217 | برگشت به فهرست نسخه ها

A. Nekouei, M. Rahimmalek. Introduction of the Flora and Life Forms of Weeds of Isfahan Vineyards. Journal of Crop Production and Processing 2007; 11 (41) :217-226
اکبر نکویی ، مهدی رحیم ملک . معرفی فلور و شکل زیستی علف‌های هرز تاکستان‌های اصفهان . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1386; 11 (41) :217-226

شناسایی فلور هر منطقه نقش بسیار مهمی را در حفظ ذخائر ملی هر کشوری ایفا می‌نماید و به عنوان نقطه آغازین در مطالعات فیلوژنتیکی تکمیلی و بررسی تنوع ژنتیکی مطرح می‌باشد. در طول سال‌های زراعی 1374 و 1375 هر 15 روز یک بار تاکستان‌های دو منطقه اصلی موکاری شده استان مورد بازدید قرار گرفت. نمونه برداری از علف‌های هرز مناطق هم‌زمان با مرحله گل‌دهی آنها آغاز شد و نمونه‌های جمع‌آوری شده با استفاده از منابع علمی و کلکسیون‌های موجود در هرباریوم دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان و منابع دیگر در مؤسسه‌های تحقیقاتی استان شناسایی گردید. در منطقه تیران و کرون 84 گونه متعلق به 71 جنس و 26 خانواده، و در منطقه زرین شهر 62 گونه متعلق به 51 جنس و 23 تیره شناسایی شد. غالبیت گونه‌‌ای دو منطقه به ترتیب متعلق به تیره کاسنی (Asteraceae) و تیره گندم (Gramineae) بود. ارزیابی شکل زیستی گیاهان به روش رانکایر نشان داد که تروفیت‌ها با 5/79% و ژئوفیت‌ها با 3/8% فراوان‌ترین اشکال زیستی را در هر دو منطقه تیران و کرون و زرین شهر به خود اختصاص دادند.
واژه‌های کلیدی: علف‌های هرز، فلور، شکل زیستی، تاکستان