دوره 2، شماره 6 - ( زمستان 1391 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 120-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Torabi B, Soltani A. Quantifying Response of Chickpea Emergence to Air Temperature. Journal of Crop Production and Processing 2013; 2 (6) :109-120
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1740-fa.html
ترابی بنیامین، سلطانی افشین. کمی کردن واکنش سبز شدن نخود نسبت به دما. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (6) :109-120

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1740-fa.html


گروه زراعت،دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر رفسنجان ، ben_torabi@yahoo.com
چکیده:   (8374 مشاهده)
این مطالعه برای بررسی واکنش سبز شدن 4 رقم نخود (بیوونیج، آرمان، هاشم و جم) نسبت به دما در 12 تاریخ کاشت (هر ماه یکی) در شرایط محیطی گرگان در طول سال‌های زراعی 81-1380 و 82-1381 انجام شد. برای کمی کردن واکنش سبز شدن نسبت به دما از مدل دندان مانند استفاده شد. با استفاده از این مدل، دماهای کاردینال یا اصلی (پایه، مطلوب تحتانی و مطلوب فوقانی) و تعداد روز بیولوژیک مورد نیاز برای سبز شدن نسبت‌های مختلف جمعیت تعیین شد. دمای سقف به‌طور ثابت 39 درجه سلسیوس در نظر گرفته شد. دماهای پایه، مطلوب تحتانی و مطلوب فوقانی برای 50% جمعیت در بین ارقام اختلاف معنی‌داری نشان ندادند و به‌ترتیب 5/4، 2/20 و 0/29 درجه سلسیوس برآورد شدند. دمای پایه برای جمیع ارقام برای 10 و 90 درصد جمعیت به‌ترتیب 4/3 و 0/3 درجه سلسیوس، دمای مطلوب تحتانی 8/23 و 0/20 درجه سلسیوس و دمای مطلوب فوقانی 3/30 و 0/30 درجه سلسیوس برآورد شدند. در هر یک از نسبت‌های 10، 50 و 90 درصد سبز شدن بین ارقام از نظر تعداد روز بیولوژیک مورد نیاز برای سبز شدن اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد. تعداد روز بیولوژیک مورد نیاز برای سبز شدن برای 10 درصد جمعیت 4/4 روز، برای 50 درصد جمعیت 1/6 روز و برای 90 درصد جمعیت 9/7 روز برآورد شد. با استفاده از پارامترهای برآورد شده در این تحقیق و آمار هواشناسی، می‌توان زمان سبز شدن برای نسبت‌های مختلف جمعیت را پیش‌بینی کرد.
متن کامل [PDF 267 kb]   (2303 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق