دوره 2، شماره 6 - ( زمستان 1391 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 133-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mackvandi M, Ramin A A, Mobli M. Effect of Some Plant Growth Regulators on Delay Leaf Senescence and Increasing Vase Life of Alstroemeria Cut Flowers (Alstroemeria Hybrida Cv. Fortaleza). JCPP. 2013; 2 (6) :133-143
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1742-fa.html
مکوندی مهدی، رامین‌ علی‌اکبر، مبلی مصطفی. تأثیر برخی از تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهی بر تأخیر پیری برگ ها و افزایش عمر گلجایی گل بریده آلسترومریا رقم "فرتالزا". مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (6) :133-143

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1742-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان ، makvandi.2008@yahoo.com
چکیده:   (8225 مشاهده)
آلسترومریا یکی از زیباترین گل‌های جهان می باشد که رقم بالایی از صادرات گل‌های شاخه بریده را به خود اختصاص داده است. یکی از عمده‌ترین مشکلات در تجارت این گل، زرد شدن پیش از بلوغ برگ‌های آن می‌باشد. بنابراین مطالعه حاضر به منظور افزایش عمر گلجایی و به تأخیر انداختن زرد شدن برگ گل بریده آلسترومریا بر روی رقم "فرتالزا"(Fortaleza) انجام گرفت. این آزمایش به‌صورت اسپلیت پلات در زمان‌، بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار اجرا گردید. شاخه‌های گل آلسترومریا به‌مدت 24 ساعت تحت تیمار کوتاه مدت با محلول‌های حاوی غلظت‌های صفر، 25، 50، 75 و 100 میلی‌گرم در لیتر اسید جیبرلیک (GA3) و بنزیل آدنین (BA) قرار گرفتند. در طول آزمایش، اثر تیمارها به‌وسیله ثبت صفاتی مربوط به گلچه‌های اولیه، برگ‌ها و کل گل‌آذین ارزیابی شد. نتایج این پژوهش نشان داد تیمارهای اسید جیبرلیک نسبت به بنزیل آدنین تاثیر بیشتری بر بهبود خصوصیات فیزیکو شیمیائی و به تأخیر انداختن زردی برگ‌ها و افزایش عمر گل‌های بریده آلسترومریا داشته‌اند. بر این اساس تیمار اسید جیبرلیک به‌ویژه غلظت 50 میلی‌گرم در لیتر را می‌توان به‌عنوان یک تیمار کوتاه مدت مناسب در حفظ مؤثر کلروفیل و به تأخیر انداختن پیری برگ و افزایش عمر گلجایی گل بریده آلسترومریا معرفی نمود.
متن کامل [PDF 216 kb]   (1737 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb