دوره 4، شماره 11 - ( بهار 1393 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 252-241 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز ، fkaramnezhad@yahoo.com
چکیده:   (5427 مشاهده)
به منظور ارزیابی اثر دما‌های مختلف غوطه‌وری با کلرید کلسیم بر کیفیت و انبارمانی میوه هلو رقم انجیری مالکی آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار شامل 5 تیمار دمایی (4، 8، 16،32، 64 درجه سانتی‌گراد) و 2 سطح کلرید کلسیم شامل صفر میلی‌مولار به‌عنوان شاهد و 60 میلی‌مولار و به‌مدت 5 دقیقه انجام شد. نمونه‌های موجود در هر تیمار در سردخانه با دمای3-2 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90-85 % برای مدت 28 روز قرار گرفتند. شاخص‌های میوه‌ها هر هفته یکبار اندازه‌گیری شدند. صفاتی مانند اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، اسید آسکوربیک، درصد کاهش وزن، سفتی بافت میوه و غلظت کلسیم میوه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد در کل دوره انبارمانی (چهار مرحله اندازه‌گیری) تیمار کلرید کلسیم در دمای 64 درجه سانتی‌گراد بهترین تیمار از لحاظ حفظ سفتی بافت، حفظ مواد جامد محلول، ممانعت از تجزیه اسیدآسکوربیک، حفظ اسیدیته قابل تیتراسیون، تعدیل درصد کاهش وزن و افزایش مقدار کلسیم میوه‌ها بود. هم‌چنین استفاده از تیمار دمایی32 و 64 درجه سانتی‌گراد به تنهایی و بدون حضور کلرید کلسیم اثر معنی‌داری روی حفظ سفتی بافت، اسیدیته قابل تیتراسیون و اسید آسکوربیک داشته و باعث تعدیل کاهش وزن گردید، کاربرد تیمارهای کلرید کلسیم در دماهای 32 و 4 درجه سانتی‌گراد نیز بر حفظ صفات کیفی مؤثر بود.
واژه‌های کلیدی: میوه هلو، انبارمانی، دما، کلریدکلسیم
متن کامل [PDF 413 kb]   (1068 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.