دوره 4، شماره 11 - ( بهار 1393 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 268-253 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان ، behfar_modares@of.iut.ac.ir
چکیده:   (6641 مشاهده)
- متیل سیکلوپروپن(1-MCP)(1-Methylecyclopropene) به‌عنوان یک ماده جدید ممانعت‌‌کننده از اثر اتیلن، در غلظت‌های خیلی کم مصرف شده و اثر منفی بر سلامت انسان و محیط زیست ندارد. لذا تأثیر غلظت‌های صفر(شاهد)، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر 1-ام‌سی‌پی بر عمر انبارمانی(Cº1) و عمر قفسه‌ای(Cº20) میوه توت‌فرنگی رقم "کاماروسا" در شرایط رطوبتی 90% به‌ترتیب به‌مدت 27 روز 3 روز مورد مطالعه قرار گرفت. بررسی عمر انبارمانی به‌صورت طرح کرت‌های خردشده در زمان در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی و بررسی عمر قفسه‌ای در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی هر دو با 3 تکرار انجام شد. نتایج پژوهش عمر انبارمانی نشان داد که بازارپسندی، سفتی میوه، اسیدهای آلی، ویتامین‌ث و شاخص طعم میوه در تیمار با 1- ام‌سی‌پی به نحو مطلوبی حفظ شدند. پوسیدگی ظاهری کاهش معنی‌داری نشان داد و تغییرات آنتوسیانین، TSS و pH عصاره نیز به‌طور معنی‌داری کم شد. این نتایج بیانگر اثر مثبت 1- ام‌سی‌پی بر کاهش سرعت تغییر خصوصیات فیزیکوشیمیایی بافت میوه توت‌فرنگی است. بیشترین شاخص‌های رنگ میوه شامل روشنایی رنگ(L)، نواحی رنگ(b* و a*)، خلوص رنگ(C) و زاویه فام رنگ(Hº) نیز در تیمار 1 میکرولیتر بر لیتر 1-ام‌سی‌پی مشاهده شد که تأییدکننده تأثیر مطلوب تیمار بر نگه‌داری میوه در انبار سرد است. هم‌چنین نتایج اثر تیمار 1-ام‌سی‌پی بر عمر قفسه‌ای میوه در دمای Cº20 نشان‌دهنده تأثیر مثبت نسبی تیمار 1-ام‌سی‌پی بر عمر قفسه‌ای میوه توت‌فرنگی است و به نظر می‌رسد که تیمار 1-ام‌سی‌پی قادر است کیفیت میوه‌ها را به‌مدت طولانی‌تری در دمای معمولی نگه‌داری میوه حفظ کند.
متن کامل [PDF 727 kb]   (5391 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.