مؤسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر ، jfattahim@yahoo.com
چکیده: (4521 مشاهده)
کیفیت میوه مرکبات علاوه بر خواص فیزیکی و شیمیایی، به ترکیبات آنتیاکسیدانی چون آسکوربیک اسید، فنلها، فلاونوئیدها و آنزیمهای آنتیاکسیدانی نیز بستگی دارد. گروه فلاونوئیدها بهویژه فلاونوئیدهای گلیکوزیدی در مرکبات غالبیت دارند و بازدارنده بیماریهای مزمن چون سرطان و عارضههای قلبی و عروقی هستند. در این مطالعه میزان فلاونوئیدهای کل و همچنین نارینجین، هسپریدین، نئوهسپریدین، کوئرستین و کاتچین در میوههای بالغ و رسیده شش رقم مرکبات (تامسون، سیاورز، مورو، سانگینلو، تاراکو و نارنگی پیج) با دستگاه HPLC اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که همه ارقام در زمان رسیدن در اوج مقدار فلاونوئیدکل بودند. مقدار نارینجین در زمان بلوغ ارقام تامسون و تاراکو بالاترین (بهترتیب با مقادیر 8/452 و 3/436 میکروگرم در گرم) بود. بهطورکلی تجمع هسپریدین در ارقام خونی بیشتر از ارقام غیرخونی بود. ارقام سانگینلو و سیاورز از نظر میزان نئوهسپریدین بهخصوص در حالت رسیده در سطح بالایی قرار داشتند. میزان کاتچین گوشت رقم تاراکو در شهریور با 36/24 میکروگرم در گرم در بالاترین سطح و بعد از آن رقم سیاورز با مقدار 6/10 میکروگرم در گرم قرار داشت. میزان کوئرستین در میوههای نارس و در ارقام تامسون، سیاورز و تاراکو بالاتر بود. در میان ارقام مورد مطالعه، رقم تاراکو سطوح بالاتری از ترکیبات فلاونوئیدی را در حالت بلوغ و یا رسیده داشتند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى