دوره 5، شماره 15 - ( بهار 1394 )                   جلد 5 شماره 15 صفحات 57-68 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azizinia S, Mortazavian M M. A Yield Stability Survey in Winter Type Canola Using Univariate Methods and Genotypic Distribution Pattern. JCPP. 2015; 5 (15) :57-68
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2324-fa.html
عزیزی‌نیا شیوا، مرتضویان سیدمحمدمهدی. بررسی پایداری عملکرد ارقام پاییزه کلزا با استفاده از روش های پارامتری تک متغیره و روش الگوی پراکنش ژنوتیپی. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (15) :57-68

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2324-fa.html


پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران ، sazizinia@ut.ac.ir
چکیده:   (2042 مشاهده)
به‌منظور بررسی پایداری عملکرد ارقام کلزا در شرایط مختلف محیطی، 18 رقـم کـلـزای تـیـپ زمستانه دو صفردر قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار و در هشت مکان از اقلیم سرد و معتدل سرد کشور در طی دو سال زراعی مطالعه شدند. تجزیه واریانس ساده و مرکب تفاوت معنی‌داری بین ژنوتیپ‌ها نشان داد. هم‌چنین طبق نتایج تجزیه مرکب، در اثرات متقابل ژنوتیپ × مکان و نیز مکان × سال نیز تفاوت معنی‌داری مشاهده شد و در مجموع چهار مؤلفه اصلی در تغییرات اثرات متقابل ژنوتیپ × محیط با بیشترین تأثیر (در مجموع 75 درصد) دخالت داشتند. نتایج کلی بررسی عملکرد ارقام در مناطق و سال‌های مختلف نشان داد ارقام ابونیت، ای.آر.سی-5 و الیت به‌ترتیب با 3436، 3338 و 3244 کیلوگرم در هکتار بیشترین و ارقام اپرا، اکاپی و لیکورد به‌ترتیب با 2698، 2816 و 2823 کیلوگرم در هکتار کمترین عملکرد را تولید کردند. هم‌چنین براساس بررسی‌های مربوط به پایداری ارقام و نیز گراف مربوط به بای پلات مؤلفه اصلی اول و صفت عملکرد، ارقام جرونیمو، مودنا و ساندی با کمترین مقدار مؤلفه اصلی (نزدیک صفر) پایدارترین پاسخ به محیط‌های مختلف را داشتند و نیز ابونیت به‌عنوان رقم ناپایدار و مخصوص نواحی خاص تشخیص داده شد.
متن کامل [PDF 270 kb]   (652 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb