بهبود جذب آب ساقه گلدهنده و کنترل آلودگیهای باکتریایی محلول نگهدارنده گلهای شاخهبریده طی دوره پس از برداشت یکی از مهمترین راهکارهای حفظ کیفیت و افزایش دوام عمر گلجایی گلهای شاخهبریده بهویژه انواع ساقههای برگدار مانند آلسترومریا، بهدلیل سطح تعرق و اتلاف سریعتر آب میباشد. این پژوهش در راستای بررسی تأثیر اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (0، 300 ،600 و 900 میلیگرم در لیتر) توأم با ساکارز (0، 3 و 6 درصد) بر جذب آب ساقه گلدهنده، پایداری غشای سلولی، عارضه زرد برگی و کنترل جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده گل شاخهبریده آلسترومریا در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام پذیرفت. نتایج آزمایش بیانگر تأثیر معنیدار اسانس نعناع فلفلی (600 میلیگرم در لیتر) و ساکارز (6 درصد) بر افزایش جذب آب، پایداری غشای یاختهای و رنگیزههای فتوسنتزی و کاهش آلودگی قارچی و باکتریایی محلول نگهدارنده و کنترل عارضه فیزیولوژیکی زرد شدن زود هنگام برگها و در نتیجه افزایش قابل توجه (14 روز) عمر پس از برداشت نسبت به شاهد گردید. با توجه به نتایج آزمایش، کاربرد اسانس نعناع فلفلی بهدلیل خاصیت ضد میکروبی ترکیبات اسانس مانند منتون و منتول و نیز ساکارز بهدلیل تأمین مواد غذایی، در محلولهای محافظ گل شاخهبریده آلسترومریا توصیه میشود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |