در پژوهش حاضر، اثر پاکتگذاری و زمان بهینه حذف آن بر رنگدانههای موجود در پوست و دیگر صفات کمی و کیفی سیبهای رقم فوجی و گرانیاسمیت بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل، بدون پاکت (شاهد)، حذف پاکت 7 و 14 روز پیش از برداشت و باقی گذاشتن پاکت تا زمان برداشت بودند. در پایان آزمایش، میزان رنگدانهها، مواد جامد محلول کل، اسیدقابل تیتر، فنل گوشت، فنل پوست، درصد آنتیاکسیدان، وزن و حجم میوه اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که پاکتگذاری از نظر آماری در تیمارهای 14 روز و 7 روز نسبت به شاهد، سبب افزایش آنتوسیانین و مواد جامد محلول گردید، ولی صفات دیگر اندازهگیری شده در هر دو رقم سیب را بهطور معنیداری کاهش یافت. میزان آنتوسیانین میوه برای رقم فوجی در تیمار 14 روز بیشترین (96/60 میلیگرم بر گرم وزن تر) و برای رقم گرانیاسمیت در تیمار صفر روز کمترین (64/1 میلی گرم بر گرم وزن تر) بودند. بالاترین میزان کلروفیل a درمیوه شاهد (09/5 میکروگرم بر لیتر) و کمترین (94/3 میکروگرم بر لیتر) در تیمار 14روز مشاهده شد. با توجه به آنکه کاهش میزان کلروفیل صفت مثبتی برای رقم فوجی و صفتی منفی برای گرانیاسمیت است. بنابراین، پاکتگذاری و حذف پاکت 14 روز پیش ازبرداشت با افزایش آنتوسیانین وکاهش کلروفیل سبب رنگگیری بهتر رقم فوجی میشود ولی برای رقم سبز گرانیاسمیت با کاهش کیفیت رنگ سبز میوه همراه است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |