دوره 6، شماره 21 - ( پاییز 1395 )                   جلد 6 شماره 21 صفحات 59-47 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saydpour F, Sayyari M. Impact of Methyl Jasmonate on Enhancing Chilling Tolerance of Cucumber (Cucumis sativus L.) Seedlings . Journal of Crop Production and Processing 2016; 6 (21) :47-59
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2599-fa.html
صیدپور فروغ، سیاری محمد. اثر متیل جاسمونات در افزایش تحمل به سرمازدگی گیاهچه‏های خیار (Cucumis sativus L.). نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1395; 6 (21) :47-59

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2599-fa.html


دانشگاه بوعلی سینا، همدان ، m.sayyari@basu.ac.ir
چکیده:   (4462 مشاهده)

گیاه خیار محصول فصل گرم بوده و در دماهای پایین دچار سرمازدگی می­شود. در سال­های اخیر از جاسمونات­ها جهت کاهش سرمازدگی در گیاهان بهره گرفته شده است. لذا در مطالعه حاضر، اثر متیل جاسمونات در 4 غلظت 0، 05/0، 1/0، 15/0 میلی‏مولار با دو روش کاربرد خیساندن بذری و محلول‌پاشی برگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمارهای متیل جاسمونات سبب کاهش درصد سرمازدگی، نشت یونی، محتوای مالون دی‌آلدهید و مقدار رادیکال آزاد پراکسید هیدروژن شده و شاخص­های رشدی، میزان پرولین، میزان کلروفیل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی را به‌طور معنی‌داری افزایش دادند. هم‌چنین کاربرد بذری میتیل جاسمونات در مقایسه با کاربرد برگی مؤثرتر بوده است. بالاترین مقدار تحمل به سرمازدگی در غلظت ‏15/0 میلی‏مولار متیل جاسمونات و در هر دو روش کاربرد مشاهده شد که دارای کمترین میزان شاخص سرمازدگی (67/1)، محتوای مالون دی‌آلدهید (11/0 نانومول بر گرم وزن تر)، رادیکال آزاد پراکسید هیدروژن (22/0 نانومول بر گرم وزن تر) و نشت یونی (87/32 درصد) بودند. براساس نتایج حاصل از این آزمایش می‏توان بیان کرد که تیمار متیل جاسمونات می‏تواند به‌طور مؤثری سبب افزایش مقاومت به تنش سرمای گیاهچه‏های خیار در مراحل اولیه رشد شود.

متن کامل [PDF 360 kb]   (2080 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق