دوره 6، شماره 21 - ( پاییز 1395 )                   جلد 6 شماره 21 صفحات 132-121 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javadi H, Seghatoleslami M J, Mousavi G R. Effect of Foliar Application of Iron, Zinc and Manganese on Quantitative and Qualitative Characteristics of Two Varieties of Grain Millet . Journal of Crop Production and Processing 2016; 6 (21) :121-132
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2604-fa.html
جوادی حامد، ثقه‌الاسلامی محمدجواد، موسوی سید غلام‌رضا. تأثیر محلول‌پاشی آهن، روی و منگنز بر صفات کمی و کیفی دو رقم ارزن دانه‌ای. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1395; 6 (21) :121-132

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2604-fa.html


دانشگاه پیام نور، تهران ، : h_javadi@pnu.ac.ir
چکیده:   (4451 مشاهده)

به‌منظور بررسی اثر محلول‌پاشی آهن، روی و منگنز بر عملکرد، اجزای عملکرد و درصد پروتئین دو رقم ارزن دانه‌ای آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند در سال 1389 به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای مورد مطالعه دو رقم ارزن دانه‌ای شامل باستان (ارزن دم‌روباهی) و پیشاهنگ (ارزن معمولی) و شش سطح محلول‌پاشی کود ریزمغذی (شاهد، آهن، روی، منگنز، آهن + روی، آهن + روی + منگنز) بودند. نتایج نشان داد که بیشترین طول پانیکول، وزن هزار دانه، تعداد پانیکول در مترمربع از رقم پیشاهنگ و بیشترین عملکرد دانه، تعداد دانه در پانیکول، شاخص برداشت و عملکرد پروتئین از رقم باستان حاصل شد. محلول‌پاشی کودهای ریزمغذی صفاتی مانند طول پانیکول، عملکرد زیستی، شاخص برداشت و درصد پروتئین را تحت‌تأثیر قرار داد ولی تأثیری بر عملکرد دانه نداشت. محلول‌پاشی با آهن + روی + منگنز درصد پروتئین را نسبت به شاهد افزایش داد ولی عملکرد پروتئین تحت‌تأثیر قرار نگرفت. براساس نتایج حاصل از این آزمایش جهت دست‌یابی به بیشینه عملکرد دانه ارزن شاید بتوان  از رقم باستان و محلول‌پاشی با کود روی استفاده کرد که نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.

متن کامل [PDF 398 kb]   (2409 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق