Rasouli F, Abedini F, Fakhreghazi S H. The Effect of Zinc Oxide Nanoparticles on the Physiological Characteristics in Pepper (Capsicum annum L.) under Salinity Stress
. Journal of Crop Production and Processing 2019; 9 (2) :125-139
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2804-fa.html
رسولی فرزاد، عابدینی فاطمه، فخرقاضی هادی. بررسی اثرات نانوذرات اکسید روی بر ویژگیهای فیزیولوژیک فلفل دلمهای
(.Capsicum annuum L) تحت تنش شوری
. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (2) :125-139
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2804-fa.html
دانشگاه مراغه ، farrasoli@gmail.com
چکیده: (2879 مشاهده)
در این پژوهش تأثیر محلولپاشی نانوذره اکسید روی با سه غلظت (صفر، ppm 1000 و ppm 2000) بر پاسخ گیاه فلفل دلمهای (.Capsicum annuum L) در سطوح شوری متفاوت (صفر، 25، 50 و ۷۵ میلیمولار کلرید سدیم) بررسی و مطالعه شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار در شرایط گلدانی انجام شد. نتایج بهدست آمده نشان داد سطوح بالای شوری و نانوذره اکسید روی باعث کاهش میزان کلروفیل، میزان کاروتنوئید، فنل کل، وزن خشک برگها، میزان پرولین، کاهش کربوهیدرات محلول کل، ارتفاع گیاه، قطر ساقه و فعالیت آنزیم کاتالاز شد، اما سطوح بالای شوری باعث افزایش میزان مالوندیآلدهید شد. با افزایش شدت تنش شوری (50 میلیمولار)، میزان کربوهیدرات محلول افزایش یافته و با ادامه روند افزایش تنش به 75 میلیمولار شوری در این آزمایش میزان کربوهیدرات محلول کاهش یافت. اثر متقابل شوری و نانوذره اکسید روی بر میزان کلروفیل، پرولین، مالوندیآلدهید، فنل کل، کربوهیدرات محلول، وزن خشک برگها و کاروتنوئید معنیدار بود. نتایج این آزمایش نشان داد که محلولپاشی روی به شکل نانو ذرات تا حدودی آسیبهای ناشی از شوری را کاهش میدهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى