دوره 9، شماره 2 - ( 5-1398 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 139-125 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه مراغه ، farrasoli@gmail.com
چکیده:   (2909 مشاهده)
در این پژوهش تأثیر محلول‌پاشی نانو‌ذره اکسید ‌روی با سه غلظت (صفر، ppm 1000 و ppm 2000) بر پاسخ گیاه فلفل دلمه‌ای (.Capsicum annuum L) در سطوح شوری متفاوت (صفر، 25، 50 و ۷۵ میلی‌مولار کلرید سدیم) بررسی و مطالعه شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار در شرایط گلدانی انجام شد. نتایج به‌دست آمده نشان داد سطوح بالای شوری و نانو‌ذره اکسید‌ روی باعث کاهش میزان کلروفیل، میزان کاروتنوئید، فنل کل، وزن خشک برگ‌ها، میزان پرولین، کاهش کربوهیدرات محلول کل، ارتفاع گیاه، قطر ساقه و فعالیت آنزیم کاتالاز شد، اما سطوح بالای شوری باعث افزایش میزان مالون‌دی‌‌آلدهید شد. با افزایش شدت تنش شوری (50 میلی‌مولار)، میزان کربوهیدرات محلول افزایش یافته و با ادامه روند افزایش تنش به 75 میلی‌مولار شوری در این آزمایش میزان کربوهیدرات‌ محلول کاهش یافت. اثر متقابل شوری و نانو‌ذره اکسید ‌روی بر میزان کلروفیل، پرولین، مالون‌دی‌آلدهید، فنل کل، کربوهیدرات‌ محلول، وزن خشک برگ‌ها و کاروتنوئید معنی‌دار بود. نتایج این آزمایش نشان داد که محلول‌پاشی روی به شکل نانو ذرات تا حدودی آسیب‌های ناشی از شوری را کاهش می‌دهد.
متن کامل [PDF 910 kb]   (1260 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.