دوره 9، شماره 4 - ( 11-1398 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 47-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

haghaninia M, javanmard A, mollaaliabasiyan S. Effect of Arbuscular Mycorrhiza Fungus on Forage Quality in Intercropping of Barley (Hordeum vulgare L.) and Grass pea (Lathyrus sativus L.). JCPP. 2020; 9 (4) :47-64
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2812-fa.html
حقانی نیا محمد، جوانمرد عبدالله، ملاعلی عباسیان سارا. اثر قارچ مایکوریزا آرباسکولار بر کیفیت علوفه در کشت مخلوط جو و خلر. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (4) :47-64

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2812-fa.html


دانشگاه مراغه ، a.javanmard@maragheh.ac.ir
چکیده:   (387 مشاهده)
به‌منظور ارزیابی کیفیت علوفه در کشت مخلوط جو و خلر با کاربرد قارچ Glomus intraradices، آزمایشی به‌صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 10 تیمار و سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه در سال 1396 اجرا شد. تیمارها شامل الگوهای مختلف کشت (کشت خالص جو، کشت خالص خلر، 75 درصد خلر+ 25 درصد جو، 50 درصد خلر+ 50 درصد جو و 25 درصد خلر+ 75 درصد جو) در حالت تلقیح و عدم تلقیح با قارچ بودند. نتایج نشان داد بیشترین میزان کربوهیدرات محلول در آب (WSC) و فیبرخام (CF) علوفه در الگوهای کشت خالص جو تلقیح‌شده، خالص جو تلقیح‌نشده و الگوی 25 درصد خلر + 75 درصد جو تلقیح‌نشده به‌دست آمد. همچنین بالاترین میزان دیواره سلولی بدون همی‌سلولز (ADF) و دیواره سلولی (NDF) به کشت‌های‌ خالص جو تلقیح‌نشده و جو تلقیح‌شده تعلق داشت. اما کمترین میزان ADF و NDF به کشت‌های خالص خلر تلقیح‌شده و خلر تلقیح‌نشده مربوط بود. بنابراین بالاترین میزان ماده خشک مصرفی (DMI)، کل ماده مغذی قابل هضم (TDN)، قابلیت هضم ماده خشک (DDM)، انرژی ویژه شیردهی (NEL) و ارزش نسبی تغذیه‌ای (RFV) در کشت خالص خلر تلقیح‌شده به‌دست آمد. علاوه‌بر این، تلقیح با قارچ مایکوریزا کیفیت علوفه را از طریق کاهش NDF و ADF و افزایش DMI، TDN، NEL، DDM و RFV بهبود بخشید. به‌طور کلی، بر اساس شاخص‌های کیفی، علوفه حاصل از کشت خالص خلر تلقیح‌شده با قارچ به‌عنوان علوفه ممتاز (Prime) در نظر گرفته شد.
متن کامل [PDF 2076 kb]   (85 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb