دوره 11، شماره 2 - ( 5-1400 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 50-37 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourhadi H, Hadavand N, Kazem aslani H. Interaction of Nitrogen and Rhizobium on Photosynthetic and Yield Components of Red Beans (Sayad Cultivar) in Azna. Journal of Crop Production and Processing 2021; 11 (2) :37-50
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3028-fa.html
پورهادیان حسین، هداوند نبی، کاظم اصلانی حسن. برهم‌کنش کود نیتروژن و ریزوبیوم بر توانایی فتوسنتزی و زراعی لوبیا قرمز رقم صیاد در شهرستان ازنا. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1400; 11 (2) :37-50

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3028-fa.html


دانشگاه پیام نور واحد ازنا ، hpoorhadian@yahoo.com
چکیده:   (1618 مشاهده)
به‌کارگیری کود نیتروژن در زراعت باعث افزایش توانایی فتوسنتزی و عملکرد محصول می‌شود. به‌همین ‌منظور اثر کود شیمیایی نیتروژن و ریزوبیوم روی توانایی فتوسنتزی و زراعی لوبیا قرمز رقم صیاد، در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 4 تکرار در مرکز خدمات جهاد کشاورزی شهرک‌‌المهدی شهرستان‌ ازنا با تیمارهای صفر (شاهد)، 100 و 200 کیلوگرم ‌در‌ هکتار اوره و ریزوبیوم، ریزوبیوم+30 و 50 کیلوگرم ‌در‌ هکتار اوره مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد اثر تیمارهای کودی روی شاخص سطح برگ، میزان، کارایی و سهم فتوسنتز جاری، میزان، کارایی و سهم انتقال مجدد، وزن خشک در مراحل قبل از گل‌دهی و رسیدگی و عملکرد دانه و اجزای آن معنی‌دار بود. مصرف کود شیمیایی و ریزوبیوم مقدار تمام صفات فوق به‌جز سهم فتوسنتز جاری را افزایش داد. بررسی ضرایب همبستگی نشان داد بین عملکرد دانه با میزان، کارایی و سهم فتوسنتز جاری و میزان، کارایی و سهم انتقال مجدد رابطه قوی وجود دارد. درنتیجه می‌توان با مصرف انواع کود نیتروژن علاوه بر افزایش توانایی فتوسنتزی گیاه به عملکرد مطلوب مورد نظر دست یافت.
متن کامل [PDF 1093 kb]   (933 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق