دوره 11، شماره 4 - ( 11-1400 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 143-129 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afsharmanesh R, Rahimi A, Sahhafi S R, Salehi M. Physiological Response of Quinoa to Nitrogen Application under Salinity Conditions. Journal of Crop Production and Processing 2022; 11 (4) :129-143
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3114-fa.html
افشارمنش راحله، رحیمی اصغر، صحافی سید رسول، صالحی معصومه. پاسخ‌های فیزیولوژیک گیاه کینوا به کاربرد نیتروژن در شرایط شور. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1400; 11 (4) :129-143

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3114-fa.html


دانشگاه ولی عصر رفسنجان ، rahimiasg@gmail.com
چکیده:   (1076 مشاهده)
تنش شوری از عمده‌ترین تنش‌های غیرزنده است که با کاهش جذب آب و برهم زدن تعادل عناصر غذایی باعث کاهش رشد گیاه می‌شود. این آزمایش به‌منظور بررسی اثر کود نیتروژن در غلظت‌های بالای شوری بر صفات فیزیولوژیک گیاه کینوا به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو فاکتور شوری (100، 200، 300، 400 و 500 میلی‏مولار کلرید سدیم) و نیتروژن نیتراته (50، 100، 150 و 200 میلی‌گرم در لیتر) با 3 تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان اجرا شد. صفات مورد مطالعه شامل عملکرد کوانتوم، شاخص کارایی فتوسنتزی، وزن خشک اندام هوایی، محتوی پرولین، قند محلول و مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم¬های کاتالاز و پراکسیداز بودند. نتایج نشان داد که عملکرد کوانتوم، محتوای پرولین و قندهای محلول تحت تأثیر شوری و نیتروژن قرار گرفتند و افزایش سطح شوری از 100 به 500 میلی مولار باعث افزایش عملکرد کوانتوم، محتوی پرولین و قندهای محلول شد. اما افزایش غلظت نیتروژن از 50 به 200 میلی‌گرم در لیتر باعث افزایش محتوی پرولین و کاهش محتوی قندهای محلول شد. وزن خشک اندام هوایی، محتوی مالون دی آلدئید، فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز تحت تأثیر برهم‌کنش نیتروژن و شوری قرار گرفتند. نتایج نشان داد، در سطوح بالای شوری افزایش غلظت نیتروژن به 150 و 200 میلی‌گرم در لیتر باعث کاهش وزن خشک و محتوی پتاسیم اندام هوایی، افزایش محتوی مالون دی آلدئید و فعالیت آنزیم کاتالاز و گایاکول پراکسیداز و محتوی سدیم اندام هوایی شد. با توجه به نتایج، در شوری‌های پایین (100 و 200 میلی‌مولار) و متوسط (300 میلی‌مولار) مصرف 200 میلی‌گرم در لیتر نیتروژن و در شوری‌های بالا (400 و 500 میلی‌مولار) مصرف 50 میلی‌گرم در لیتر نیتروژن در محلول غذایی توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 1568 kb]   (595 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق