دوره 13، شماره 2 - ( 5-1402 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 116-103 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golestani M. The Response of Some Agronomic Traits in Barley Cultivars to Late-Season Heat Stress in Abarkouh Weather Conditions. Journal of Crop Production and Processing 2023; 13 (2) :103-116
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3236-fa.html
گلستانی مسعود. واکنش برخی صفات زراعی ارقام جو به تنش گرمای انتهای فصل در شرایط آب و هوایی ابرکوه. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1402; 13 (2) :103-116

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-3236-fa.html


دانشگاه پیام نور ، ma_golestani@pnu.ac.ir
چکیده:   (1032 مشاهده)
به‌منظور بررسی اثر تنش گرما بر عملکرد، اجزای عملکرد و برخی خصوصیات زراعی در جو، آزمایشی در سال زراعی 1401-1400 به‌صورت جداگانه در دو شرایط معمول و تنش گرما در هشت رقم جو شامل نیک، مهر، خاتم، ریحان، نصرت، فجر 30، یوسف و افضل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در شهر ابرکوه اجرا شد. نتایج تجزیه واریانس مرکب نشان داد که اثر رقم برای تمام صفات به‌جز وزن هزار دانه و طول پدانکل معنی‌دار شد. برهم¬کنش تنش گرما × رقم در صفات تعداد سنبله در مترمربع، تعداد دانه در سنبله و عملکرد دانه معنی‌دار بود. تنش گرما باعث کاهش معنی‌دار تعداد روز تا رسیدگی فیزیولوژیک، ارتفاع بوته، طول سنبله، طول پدانکل، تعداد سنبله در مترمربع، تعداد دانه در سنبله و عملکرد دانه و افزایش معنی‌دار تعداد روز تا پنجه‌زنی شد. همبستگی منفی و معنی‌دار بین تعداد روز تا پنجه‌زنی با عملکرد دانه در هر دو شرایط آزمایش و همچنین بین تعداد سنبله در مترمربع با عملکرد دانه در شرایط معمول وجود داشت درحالی‌که همبستگی بین تعداد سنبله در مترمربع و تعداد دانه در سنبله با عملکرد دانه در شرایط تنش گرما مثبت و معنی‌دار بود. نتایج رگرسیون گام‌به‌گام نشان داد که برای افزایش عملکرد دانه در شرایط تنش گرما، می‌توان از صفاتی مانند ارتفاع بوته و تعداد دانه در سنبله استفاده نمود. نتایج نشان داد که می‌توان با کشت ارقام ریحان و نصرت در هر دو شرایط آزمایش عملکرد بالاتری را به‌دست آورد.
متن کامل [PDF 845 kb]   (649 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق