Jannat S, Chizari M, Abbasi S. Study of Dairy Farmers’ Attitude Regarding the Quality of Milk and Role of Training in Improving Quality of Milk in Golpayegan Township, Iran. Journal of Crop Production and Processing 2008; 12 (45) :637-647
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-948-fa.html
جنت سمیه، چیذری محمد، عباسی سلیمان. بررسی نگرش دامداران شهرستان گلپایگان پیرامون کیفیت شیر و نقش آموزش در بهبود کیفیت شیر. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1387; 12 (45) :637-647
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-948-fa.html
چکیده: (10972 مشاهده)
هدف این تحقیق، بررسی نگرش دامداران پیرامون بهبود کیفیت شیر و نقشی است که آموزش در بهبود کیفیت و کمیت شیر تولیدی آنها و در کل بر سلامت جامعه دارد. این تحقیق در دو بخش انجام شده است. بخش اول تحقیق، پیمایشی بوده و جامعه آماری آن، شامل 6200 دامدار سنتی شهرستان گلپایگان بودند که با روش نمونهگیری طبقهای تناسبی، از این تعداد، 130 نمونه انتخاب و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در بخش تحقیق تجربی نیز12 دامدار انتخاب شدند و نتایج دو صفت بار میکروبی شیر و درصد چربی شیر گاوهای شیری آنها بر پایه طرح بلوک کاملاً تصادفی در 3 تکرار و 2 تیمار (دامداران آموزش دیده و دامداران آموزش ندیده) مورد آزمایش قرار گرفت. یافتههای حاصل از تحلیل دادهها نشان دادند که از بین متغیرهای مستقل تحقیق، تنها بین متغیرهای سطح تحصیلات، جنسیت (07/4= t)، عضویت در اتحادیه دامداران (82/6= t)، دانش دامداران (297/0=r) و شرکت در کلاسهای آموزشی (21/4=t) با متغیر وابسته نگرش ارتباط مثبت و معنیداری وجود دارد. نتایج تجزیه واریانس حاصل از تحقیق آزمایشی هم ارتباط معنیداری به ترتیب در صفت درصد چربی شیر و صفت بار میکروبی شیر (17/37=F و 09/10=F) در بین دو تیمار مورد بررسی نشان داد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى