دوره 3، شماره 7 - ( بهار 1392 )                   جلد 3 شماره 7 صفحات 185-194 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Etemadi Nasab H, Amini F, Ramin A A. Improving Postharvest Storage of Apple Cv. . JCPP. 2013; 3 (7) :185-194
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1814-fa.html
اعتمادی نسب هما، امینی فریبا، رامین علی اکبر. بهبود عمر انبارمانی سیب رقم . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (7) :185-194

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1814-fa.html


گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اراک ، f-amini@araku.ac.ir
چکیده:   (5406 مشاهده)

  سیب یکی از مهم‌ترین محصولات باغی کشور است و براساس الگوی تنفس و تولید اتیلن میوه­ای فرازگرا است. هر تیماری که بتواند از تولید اتیلن و یا از عمل آن جلوگیری کند سبب افزایش عمر انباری میوه­های فرازگرا می‌شود. ۱ - متیل سیکلوپروپن، ماده‌ای گازی است که در غلظت‌های بسیار کم، آثار ضد اتیلنی دارد. در این تحقیق تأثیر تیمارهای ۱ - متیل سیکلوپروپن با غلظت‌های (0، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر) بر عمر انبارمانی میوه سیب رقم گلاب کهنز بررسی شد. میوه‌ها بعد از تیمار با ۱ - متیل سیکلوپروپن و نگهداری در سردخانه در دمای 2 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90% در فواصل زمانی3 هفته یکبار از انبار سرد خارج شده و از نظر شاخص‌هایی مانند سفتی بافت، درصد کاهش وزن، اسیدیته قابل تیتراسیون و مواد جامد محلول مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمایش به‌صورت طرح کرت‌های خرد شده در زمان در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در چهار تکرار انجام شد . نتایج نشان داد که در میوه‌های تیمار شده با1 - متیل سیکلوپروپن، سفتی و اسیدیته قابل تیتراسیون به‌طور معنی‌داری بیشتر از میوه‌های شاهد بود. هم‌چنین درصد کاهش وزن میوه­های تیمار شده با 1- متیل سیکلوپروپن به‌طور معنی‌داری نسبت به شاهد کمتر بود. بیشترین سفتی در تیمار 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر ۱ - متیل سیکلوپروپن مشاهده شد که تفاوت معنی‌داری با هم نداشتند و کمترین سفتی مربوط به تیمار شاهد بود. به نظر می‌رسد تیمار میوه‌ها با1-MCP بر عمر انبارمانی میوه سیب تأثیر داشته و توانسته است کیفیت میوه‌ها را به‌مدت طولانی‌تری حفظ کند.

متن کامل [PDF 265 kb]   (626 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb