دوره 3، شماره 9 - ( پاييز 1392 )                   جلد 3 شماره 9 صفحات 177-187 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seddigh M, Khoshgoftarmanesh A H, Ghasemi S. The Effectiveness of Synthesized Zinc-Amino Chelates in Supplying Zinc for Wheat. JCPP. 2013; 3 (9) :177-187
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1944-fa.html
صدیق مژگان، خوشگفتارمنش امیرحسین، قاسمی سمیه. کارایی روی- آمینوکلات‌های سنتز شده در تأمین روی مورد نیاز گندم. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (9) :177-187

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1944-fa.html


روه خاک‌شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان ، s.ghasemi@ag.iut.ac.ir
چکیده:   (2890 مشاهده)
به منظور بررسی کارایی آمینوکلات‌های سنتز شده روی شامل روی- گلیسین ]2[Zn(Gly)، روی- آرجینین ]2(Arg) [Zn و روی- هیستیدین ]2[Zn(His) در مقایسه با سولفات روی، در تغذیه روی سه رقم گندم با روی‌کارایی متفاوت شامل بک‌کراس‌روشن، کویر و دوروم، آزمایشی در گلخانه پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1389 اجرا شد. تیمارهای کودی در دو مرحله کاشت و پنجه‌زنی گندم، با غلظت 20 میلی‌گرم روی بر کیلوگرم خاک اعمال گردید. نتایج نشان داد که کاربرد کودهای روی در مقایسه با شاهد، باعث افزایش مقدار کل روی شاخساره هر سه رقم گندم شد و در حضور 2Zn(Gly) مقدار کل روی شاخساره رقم دوروم، 3/33 درصد بیشتر از سولفات روی بود. تأثیر آمینوکلات‌های روی بر فعالیت آنزیم کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز بسته به نوع آمینوکلات و رقم گندم متفاوت بود. آمینوکلات‌های روی باعث افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز در رقم کویر و بک‌کراس‌روشن شدند؛ ولی تأثیری بر فعالیت این آنزیم در رقم دوروم نداشتند. هم‌چنین، در حضور آمینوکلات‌های 2Zn(Arg) و 2Zn(His) در مقایسه با سولفات روی، فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز شاخساره هر سه رقم گندم به‌طور معنی‌داری افزایش یافت. براساس نتایج این مطالعه، آمینوکلات‌های روی علاوه بر افزایش جذب روی، با افزایش فعالیت آنزیم‌های کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز می‌توانند نقش مؤثرتری در بهبود وضعیت تغذیه روی و در نتیجه افزایش عملکرد و کیفیت محصول گندم داشته باشند.
متن کامل [PDF 311 kb]   (504 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb