دوره 3، شماره 10 - ( زمستان 1392 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 113-123 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sedaghat S, Rahemi M, Baninasab B. The Effect of Polyamine Applications on Root Enhancement of Pistachio Seedling Rootstocks of ‘Badamy-E- Riz’. JCPP. 2014; 3 (10) :113-123
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2008-fa.html
صداقت سحر، راحمی مجید، بانی نسب بهرام. اثر پلی آمین‌ها بر افزایش ریشه‌زایی دانهال پسته رقم ’بادامی ریز‘ Pistacia vera cv Badami-e-Riz. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (10) :113-123

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2008-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز ، saharsedaghat75@gmail.com
چکیده:   (2811 مشاهده)
رقم پسته ’بادامی ریز‘به دلیل مقاومت به شوری خاک و قارچ فیتوفتورا که ریشه آن کمتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد، از مهم‌ترین پایه‌های مورد استفاده در ایران می‌باشد. این پایه حساس به سمیت بر و کمبود آب می‌باشد و تولید ریشه اصلی بدون انشعاب می‌کند. در این پژوهش اثرهای مختلف پلی‌آمین‌ها (پوترسین، اسپرمیدین و اسپرمین) با سه روش غوطه‌وری ریشه، محلول پاشی اندام هوایی و هم‌چنین تیمار قطع نوک ریشه اصلی همراه با غوطه‌وری، بر ریشه‌زایی و بهبود استقرار دانهال پایه پسته ’بادامی ریز‘ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اسپرمیدین 2 میلی‌مولار در روش محلول پاشی، بیشترین طول ریشه و میانگین قطر ریشه، اسپرمیدین 2میلی‌مولار در روش قطع نوک ریشه اصلی همراه با غوطه‌وری بیشترین وزن خشک ریشه و تعداد ریشه و اسپرمیدین 4 میلی‌مولار در روش محلول‌پاشی بیشترین وزن تر ریشه را در پایه ’بادامی ریز‘ نسبت به شاهد ایجاد نمود. بنابراین، می‌توان اظهار نمود که کاربرد پلی‌آمین‌ها با روش‌های مختلف کاربرد، می‌تواند اثری مؤثر در باززایی ریشه و بقای دانهال‌های پسته داشته باشد. هم‌چنین این پژوهش نشان داد که با توجه به مشاهدات عینی دانهال‌ها، تمامی دانهال‌ها زنده مانده و بقای خود را پس از انتقال حفظ کردند و شادابی بیشتری نسبت به تیمار شاهد نشان دادند. به طور کلی، این تیمارها می‌توانند تکنیکی مناسب جهت تسهیل دانهال‌هایی که به راحتی منتقل نمی‌شود، به کار رود.
متن کامل [PDF 253 kb]   (394 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb