دوره 4، شماره 14 - ( زمستان 1393 )                   جلد 4 شماره 14 صفحات 89-97 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khalaj K, Ahmadi N, Souri M K. Effect of Calcium and Boron Foliar Application on Fruit Quality in Asian Pear Cultivar ‘KS10’. JCPP. 2015; 4 (14) :89-97
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2271-fa.html
خلج کبری، احمدی نوراله، سوری محمدکاظم. اثرات محلول‌پاشی کلسیم و بور بر کیفیت میوه گلابی آسیایی رقم ‘KS10’. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (14) :89-97

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2271-fa.html


استاديار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس ، ahmadin@modares.ac.ir
چکیده:   (1397 مشاهده)
کلسیم و بور به‌عنوان عناصر مهم تغذیه‌ای نقش‌های ویژه‌ای را در فرآیندهای فیزیولوژیکی گیاه و میوه بازی می‌کنند، که می‌توان به استحکام دیواره سلولی و مشارکت در برخی از متابولیسم‌های سلولی اشاره کرد. با توجه به اهمیت این دو عنصر، در این تحقیق اثر محلول‌پاشی با غلظت‌های مختلف کلریدکلسیم (صفر، 5 و 7 در هزار) و اسید بوریک (صفر و 5 در هزار) در مرحله قبل از برداشت (در طی فصل رشد) روی میوه رقم ‘KS10’گلابی آسیایی در باغ تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تهران مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که کاربرد کلسیم و بور باعث بهبود صفات فیزیکی و شیمیایی میوه می‌شوند. تحت تأثیر تیمارها، در زمان برداشت سفتی میوه افزایش یافت و سرعت افزایش مواد جامد محلول کاهش یافت. اگرچه سه ماه پس از نگهداری میوه‌ها در سردخانه سفتی میوه در تمامی تیمارها کاهش یافت، ولی میوه‌هایی که بیشترین میزان کلسیم و بور را دریافت کرده‌اند کمترین میزان نرم شدن بافت را نشان دادند. کاهش مقدار فنل کل در مدت انبارداری در میوه‌های تیمار شده کمترین مقدار بود، در حالی‌که میوه‌های شاهد بیشترین کاهش فنل کل را نشان دادند. بیشترین و کمترین میزان فعالیت پلی فنل اکسیداز به‌ترتیب در میوه‌های شاهد و تیمار شده به‌دست آمد. نتایج این آزمایش نشان داد که میوه‌های محلول‌پاشی شده کیفیت و عمر انباری بالاتری نسبت به میوه‌های شاهد داشتند و علائم قهوه‌ای شدن نسبتاً کمتری را نشان دادند.
متن کامل [PDF 1348 kb]   (1082 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف