دوره 5، شماره 17 - ( پاییز 1394 )                   جلد 5 شماره 17 صفحات 229-238 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.5.17.229

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bizhani S, Salehi H, Jowkar A, Daneshmand B. Cold Tolerance and Antioxidant Response of Poa Pratensis and Paspalum vaginatum. JCPP. 2015; 5 (17) :229-238
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2422-fa.html
بیژنی شهرام، صالحی حسن، جوکار ابوالفضل، دانشمند بهاره. تحمل به سـرما و پاسخ آنتی‌اکسـیدانی چمن پوآ (Poa pratensis) و پاسپالوم (Paspalum vaginatum). مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (17) :229-238

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2422-fa.html


دانشگاه شیراز ، ajowkar@shirazu.ac.ir
چکیده:   (557 مشاهده)

یکی از عوامل محدود کننده کشت چمن‌ها در مناطق معتدله، دامنه تحمل سرمایی آنها می‌باشد. به‌منظور بررسی میزان تحمل به سرما و پاسخ­های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی دو گونه چمن در برابر تنش سرما، این پژوهش به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در شرایط کنترل شده­ محیطی گلخانه در دانشکده­ کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل دو گونه چمن پوآ (Poa pratensis) و چمن پاسپالوم (Paspalum vaginatum) و چهار دمای 25، 15، 5 و 5- درجه سلسیوس بودند. براساس تجزیه داده‌ها با کاهش دما میزان پرولین، قندهای محلول و فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز، کاتالاز و سوپر اکسید دیسموتاز افزایش معنی‌داری داشت، اگرچه در تنش سرمایی 5- درجه سلسیوس چمن پاسپالوم کاهش معنی‌داری در فعالیت آنزیم­های آنتی‌اکسیدانی نشان داد. هم‌چنین کاهش دما باعث شد تا کیفیت ظاهری، میزان کلروفیل، نشاسته و محتوای آب چمن­ها به‌طور معنی‌داری کاهش پیدا کند. چمن پاسپالوم نسبت به چمن پوآ کاهش شدیدتری در صفات کیفیت ظاهری، میزان کلروفیل و محتوای نسبی آب سلول­ها در دمای 5- درجه سلسیوس نشان داد. براساس نتایج به‌دست آمده از این تحقیق، چمن پوآ با مکانیسم دفاعی بهتر و کارآمدتری در مقایسه با چمن پاسپالوم با تنش سرما مواجه گردید و در نتیجه به تنش سرما تحمل بیشتری نشان داد.

متن کامل [PDF 332 kb]   (208 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف