دوره 5، شماره 18 - ( زمستان 1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 233-244 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.5.18.233

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Raeesi Sadati S Y, Jahanbakhsh Godekahriz S, Ebadi A. Expression of Leaf Proteins in Two Cultivars of Bread Wheat under Cadmium and Mercury Stress Using Two-Dimensional Gel Electrophoresis. JCPP. 2016; 5 (18) :233-244
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2473-fa.html
رئیسی‌ساداتی سیده یلدا، جهانبخش گده‌کهریز سدابه، عبادی علی. بررسی بیان پروتئین‌های القاء شده برگ دو رقم گندم تحت تنش کادمیوم و جیوه با استفاده تکنیک الکتروفورز دو بعدی. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (18) :233-244

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2473-fa.html


دانشگاه محقق اردبیلی ، jahanbakhsh@uma.ac.ir
چکیده:   (604 مشاهده)

گندم یکی از منابع مهم غذایی بشر می­باشد. کادمیوم و جیوه به گروه­های سولفیدریل پروتئین­های ساختاری و آنزیم­ها متصل شده و باعث مهار فعالیت، کاهش تولید پروتئین و تداخل با تنظیم آنزیمی - احیائی می­شوند. به‌منظور بررسی نحوه بیان پروتئین­ها تحت تأثیر کادمیوم و جیوه آزمایشی به‌صورت فاکتوریل که فاکتورها شامل ارقام گندم در دو سطح (گنبد و تجن)، فلزات سنگین در هفت سطح (شاهد، کلرید جیوه در چهار غلظت 5، 10، 15 و 20 میکرومولار و کلرید کادمیوم در دو غلظت 25/0 و 5/0 میلی­مولار) و زمان نمونه‌برداری در دو سطح (8 و 16 ساعت) بودند در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی به اجرا در آمد. بدین‌منظور از روش برادفورد برای تعیین مقدار کمی پروتئین­ها و برای بیان آنها از SDS-PAGE 12% و تکنیک الکتروفورز دو بعدی (two-dimensional) استفاده گردید. نتایج نشان داد که تحت تنش کادمیوم و جیوه مقدار کمی پروتئین کل نسبت به حالت کنترل افزایش می‌یابد. الکتروفورز دو بعدی پروتئین تحت تنش کادمیوم نشان‌دهنده اختلافاتی در شدت بیان لکه­های پروتئینی برگ نسبت به گیاه کنترل بود. به‌طورکلی پروتئین­هایی که در مقابله با کادمیوم تغییر بیان دادند در دو گروه تقسیم‌بندی شدند: لکه­های 9، 10، 13، 14 و 16 متعلق به پروتئین­هایی بودند که نسبت به شاهد کاهش بیان داشتند، اما لکه­های 1، 2، 8، 19 و 20 نسبت به شاهد بیان بیشتری نشان دادند که پروتئین­های مربوط به این لکه­ها در ارتباط مستقیم با سیستم دفاعی در مقابل تنش می­باشند.

متن کامل [PDF 451 kb]   (470 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb