دوره 5، شماره 18 - ( زمستان 1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 353-366 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.5.18.353

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Irani S, Majidi M M, Mirlohi A. Assessment of Yield and Drought Tolerance in Iranian Sainfoin Cultivars . JCPP. 2016; 5 (18) :353-366
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2484-fa.html
ایرانی سیاره، مجیدی محمدمهدی، میرلوحی آقافخر. ارزیابی عملکرد و تحمل خشکی در ارقام اسپرس زراعی ایرانی. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (18) :353-366

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2484-fa.html


دانشگاه صنعتی اصفهان ، majidi@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (700 مشاهده)

این آزمایش به‌منظور بررسی واکنش ارقام اسپرس ایرانی از نظر عملکرد، صفات زراعی و مورفولوژیک تحت شرایط تنش خشکی، مقایسه شاخص‌های مختلف تحمل و حساسیت به خشکی و شناسایی ارقام متحمل به تنش خشکی اجرا گردید. تعداد 30 رقم محلی اسپرس در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با 3 تکرار در دو محیط بدون تنش (40 درصد تخلیه رطوبتی) و تنش خشکی (80 درصد تخلیه رطوبتی) در مزرعه تحقیقات کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان طی دو سال 1390 و 1391 ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که اثر رقم برای همه صفات مورد ارزیابی در سطح احتمال یک درصد معنی­دار بود. هم‌چنین اثر متقابل محیط رطوبتی و رقم در همه صفات مورد ارزیابی در سطح احتمال یک درصد معنی­دار بود که حاکی از واکنش متفاوت ارقام از نظر صفات ذکر­شده در دو محیط می­باشد. در میان شاخص‌های تحمل خشکی مورد بررسی، شاخص­های  STI، GMP و MP با دارا بودن همبستگی مثبت و معنی­دار در هر دو شرایط تنش خشکی و بدون تنش به‌عنوان شاخص­های مطلوب در شناسایی ژنوتیپ­های متحمل به تنش خشکی در اسپرس شناخته شدند. در این میان، شاخص GMP بیشترین همبستگی را با عملکرد علوفه خشک در محیط تنش خشکی داشت. براساس نتایج شاخص­های بررسی‌شده و تجزیه به مؤلفه‌های اصلی، ارقام 16 (بردسیر)، 21 (فریدون­شهر ­2)، 23 (نجف­آباد ­2) و 27 (بروجرد) در بیشتر شاخص­های تحمل خشکی مورد بررسی دارای وضعیت مطلوبی بودند و به‌عنوان ارقام متحمل به تنش خشکی شناخته شدند

متن کامل [PDF 1059 kb]   (271 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb