دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 147-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

Olfati J, Ramezani E, Razavipoor T. The Effect of Different Treatments on Storage life and Postharvest Quality of Button Mushroom (Agaricusbisporus). Journal of Crop Production and Processing 2018; 7 (4) :135-147
الفتی جمالعلی، رمضانی الهام، رضوی پور تیمور. تأثیر تیمارهای مختلف بر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت قارچ دکمه‌ای (Agaricus bisporus) . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1396; 7 (4) :135-147

دانشگاه گیلان ، jamalaliolfati@gmail.com

قارچ‌ها به جهت دارا بودن درصد زیاد آب و ساختار اپیدرمی نازک و متخلخل، ماندگاری بسیار کمتری نسبت به سایر سبزی‌ها دارند. هدف از پژوهش حاضر، دست‌یابی به ترکیب کمپوست مناسب و شرایط بهینه نگهداری قارچ دکمه­ای به‌منظور افزایش ماندگاری آن بود. فاکتورهای آزمایشی شامل دو دمای نگهداری 4 و 25 درجه سانتی‌گراد، دو نوع بسته­بندی ظروف شفاف و پوشیده شده با فویل و چهار نوع کمپوست (کلش گندم و کود مرغی، کلش گندم و کود اسبی، کلش برنج و کود مرغی، کلش برنج و تفاله زیتون) بودند. صفاتی مانند درصد کاهش وزن، میزان قهوه­ای شدن، درصد ماده خشک، فنول کل و فعالیت آنتی­اکسیدانی 7 روز بعد از برداشت برای نمونه­های انبار شده در دمای اتاق (25 درجه سانتی‌گراد) و 25 روز بعد از برداشت برای نمونه­های انبار شده در یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) ارزیابی شدند. قارچ‌های پرورش‌یافته در کمپوست کلش برنج و تفاله زیتون، بیشترین درصد ماده خشک (62/11 درصد) را در دمای اتاق نشان دادند. قارچ‌های پرورش‌یافته در کمپوست کلش برنج و تفاله زیتون، بالاترین فعالیت آنتی­اکسیدانی را در دمای یخچال و اتاق زمانی نشان دادند که در ظرف پوشیده شده با فویل نگهداری شدند. طبق نتایج به‌دست آمده، کمپوست کلش برنج و تفاله زیتون می­تواند به‌عنوان کمپوست مناسب جهت افزایش ماندگاری قارچ دکمه­ای معرفی شود و نیازمند تحقیقات بیشتری است.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى