دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 147-135 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Olfati J, Ramezani E, Razavipoor T. The Effect of Different Treatments on Storage life and Postharvest Quality of Button Mushroom (Agaricusbisporus). Journal of Crop Production and Processing 2018; 7 (4) :135-147
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2493-fa.html
الفتی جمالعلی، رمضانی الهام، رضوی پور تیمور. تأثیر تیمارهای مختلف بر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت قارچ دکمه‌ای (Agaricus bisporus) . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1396; 7 (4) :135-147

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2493-fa.html


دانشگاه گیلان ، jamalaliolfati@gmail.com
چکیده:   (3566 مشاهده)

قارچ‌ها به جهت دارا بودن درصد زیاد آب و ساختار اپیدرمی نازک و متخلخل، ماندگاری بسیار کمتری نسبت به سایر سبزی‌ها دارند. هدف از پژوهش حاضر، دست‌یابی به ترکیب کمپوست مناسب و شرایط بهینه نگهداری قارچ دکمه­ای به‌منظور افزایش ماندگاری آن بود. فاکتورهای آزمایشی شامل دو دمای نگهداری 4 و 25 درجه سانتی‌گراد، دو نوع بسته­بندی ظروف شفاف و پوشیده شده با فویل و چهار نوع کمپوست (کلش گندم و کود مرغی، کلش گندم و کود اسبی، کلش برنج و کود مرغی، کلش برنج و تفاله زیتون) بودند. صفاتی مانند درصد کاهش وزن، میزان قهوه­ای شدن، درصد ماده خشک، فنول کل و فعالیت آنتی­اکسیدانی 7 روز بعد از برداشت برای نمونه­های انبار شده در دمای اتاق (25 درجه سانتی‌گراد) و 25 روز بعد از برداشت برای نمونه­های انبار شده در یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) ارزیابی شدند. قارچ‌های پرورش‌یافته در کمپوست کلش برنج و تفاله زیتون، بیشترین درصد ماده خشک (62/11 درصد) را در دمای اتاق نشان دادند. قارچ‌های پرورش‌یافته در کمپوست کلش برنج و تفاله زیتون، بالاترین فعالیت آنتی­اکسیدانی را در دمای یخچال و اتاق زمانی نشان دادند که در ظرف پوشیده شده با فویل نگهداری شدند. طبق نتایج به‌دست آمده، کمپوست کلش برنج و تفاله زیتون می­تواند به‌عنوان کمپوست مناسب جهت افزایش ماندگاری قارچ دکمه­ای معرفی شود و نیازمند تحقیقات بیشتری است.
 

متن کامل [PDF 677 kb]   (2168 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق