قارچها به جهت دارا بودن درصد زیاد آب و ساختار اپیدرمی نازک و متخلخل، ماندگاری بسیار کمتری نسبت به سایر سبزیها دارند. هدف از پژوهش حاضر، دستیابی به ترکیب کمپوست مناسب و شرایط بهینه نگهداری قارچ دکمهای بهمنظور افزایش ماندگاری آن بود. فاکتورهای آزمایشی شامل دو دمای نگهداری 4 و 25 درجه سانتیگراد، دو نوع بستهبندی ظروف شفاف و پوشیده شده با فویل و چهار نوع کمپوست (کلش گندم و کود مرغی، کلش گندم و کود اسبی، کلش برنج و کود مرغی، کلش برنج و تفاله زیتون) بودند. صفاتی مانند درصد کاهش وزن، میزان قهوهای شدن، درصد ماده خشک، فنول کل و فعالیت آنتیاکسیدانی 7 روز بعد از برداشت برای نمونههای انبار شده در دمای اتاق (25 درجه سانتیگراد) و 25 روز بعد از برداشت برای نمونههای انبار شده در یخچال (4 درجه سانتیگراد) ارزیابی شدند. قارچهای پرورشیافته در کمپوست کلش برنج و تفاله زیتون، بیشترین درصد ماده خشک (62/11 درصد) را در دمای اتاق نشان دادند. قارچهای پرورشیافته در کمپوست کلش برنج و تفاله زیتون، بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی را در دمای یخچال و اتاق زمانی نشان دادند که در ظرف پوشیده شده با فویل نگهداری شدند. طبق نتایج بهدست آمده، کمپوست کلش برنج و تفاله زیتون میتواند بهعنوان کمپوست مناسب جهت افزایش ماندگاری قارچ دکمهای معرفی شود و نیازمند تحقیقات بیشتری است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |