دوره 6، شماره 20 - ( تابستان 1395 )                   جلد 6 شماره 20 صفحات 150-139 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahmohamadi M, Mohamad Khani A R, Barzegar R, Azizian A. Comparison of Growth, Yield and Fruit Quality among Commercial Strawberry Cultivars in Chaharmahal and Bakhtiari Cold Zone . Journal of Crop Production and Processing 2016; 6 (20) :139-150
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2560-fa.html
شاه‌محمدی مجید، محمدخانی عبدالرحمان، برزگر رحیم، عزیزیان امیر. مقایسه رشد، عملکرد و کیفیت میوه ارقام تجاری توت‌فرنگی در اقلیم سرد استان چهارمحال و بختیاری . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1395; 6 (20) :139-150

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2560-fa.html


دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (4089 مشاهده)

به‌منظور بررسی رشد، عملکرد و کیفیت ارقام مختلف تجاری توت­فرنگی جهت کشت در استان چهارمحال و بختیاری، 8 رقم توت­فرنگی شامل سلوا، کاماروزا، پاجارو، پاروس، کوئین­الیزا، کردستان، گاویوتا و مرک در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار در چهار سال زراعی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرکرد کشت شدند. صفات فنولوژیکی، شاخص‌های رشد، عملکرد و کیفیت میوه در ارقام مختلف اندازه­گیری شدند. نتایج نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین ارقام از نظر کلیه صفات مورد ارزیابی مشاهده شد. این اختـلاف­ها مؤید این نکته بود که ارقام توت­فرنگی از لحاظ نیازهای اکـولـوژیکی بسیار اختصاصی عمل می‌کنند. هم‌چنین اثر متقابل
سال × ژنوتیپ در اکثر صفات معنی‌دار شد که نشان از واکنش متقابل ارقام با شرایط آب‌وهوایی در سال‌های متفاوت بود. مقایسه میانگین ارقام برای کلیه صفات نشان داد ارقام جدید توت­فرنگی شاید در مناطقی که آنها را تولید کرده‌اند عملکرد بالایی داشته باشند، اما با تغییر شرایط محیطی، همه آنها واکنش یکسانی نشان نخواهند داد. در میان ارقام مورد بررسی رقم کوئین­الیزا با توجه به عملکرد بالا و اندازه و وزن مطلوب میوه، برتر شناخته شد. تعداد طوقه و گل آذین بیشتر به ازای هر بوته و اندازه بزرگ‌تر میوه منجر به عملکرد بالای میوه در کوئین‌الیزا شد. پس از کوئین‌الیزا، رقم کردستان با توجه به دامنه سازگاری وسیع با شرایط اقلیمی دیگر مناطق سردسیر کشور و از طرفی عطر و طعم خوب، برای مصارف محلی، فرآوری و بازارهای نزدیک، توصیه ‌می­شود.

متن کامل [PDF 358 kb]   (1754 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق