E. Rowghani Haghighi Fard, M. J. Zamiri. Effect of Two Urea Levels on Chemical Composition and Digestibility of Whole-crop Barley Silage and on Feedlot Performance of Lambs. Journal of Crop Production and Processing 2003; 6 (4) :127-139
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-142-fa.html
ابراهیم روغنی حقیقی فرد ، محمدجواد ضمیری . اثر دو سطح اوره بر ترکیب شیمیایی و گوارش پذیری گیاه جو سیلو شده و ویژگیهای پرواربندی گوسفند. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1381; 6 (4) :127-139
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-142-fa.html
چکیده: (26785 مشاهده)
اثر افزودن دو سطح اوره (صفر، 5/0 و 75/0 درصد ماده تر) به گیاه جو سیلو شده (سیلاژ جو)، بر ترکیب شیمیایی و گوارشپذیری آن در قوچهای قزل اندازهگیری شد. همچنین، اثر کاربرد مخلوط علوفه جو سیلو شده و یونجه خشک بر عملکرد پرواری 48 رأس گوسفند نر قزل و مهربان بررسی شد. pH ، نیتروژن کل و غلظت نیتروژن آمونیاکی سیلاژها با افزودن اوره افزایش یافت (P<0.05). ضریب گوارشپذیری ظاهری ماده خشک، ماده آلی، ADF و NDF، تحت تأثیر افزودن اوره قرار نگرفت، ولی ضریب گوارشپذیری نیتروژن کل در سیلاژ با 5/0 درصد اوره، بیشتر از سیلاژ بدون اوره بود (P<0.05). ضریب گوارشپذیری ظاهری نیتروژن کل، و تعادل نیتروژن برای سیلاژ دارای 5/0 درصد اوره، بیشتر از سیلاژ با 75/0 درصد اوره بود. ولی این تفاوت معنیدار نبود (05/P>0). پ.هاش مایع شکمبه در 5/2 ساعت، و غلظت نیتروژن آمونیاکی در چهار ساعت پس از تغذیه، برای سیلاژ 75/0 درصد بیشتر از سیلاژ 5/0 درصد اوره اندازه گرفته شد (P<0.05). اختلاف معنیداری از نظر غلظت نیتروژن اوره خون میان تیمارها وجود نداشت. در همه موارد، نیتروژن اوره کمتر از 20 میلیگرم در دسیلیتر بود. توان تجزیهپذیری بالقوه، تجزیهپذیری ماده خشک و پروتئین خام با سیلاژ 75/0 درصد اوره، بیشتر بود. ویژگیهای عملکرد پرواری و ترکیب لاشه، تحت تأثیر قرار نگرفت. نتایج نشان داد که ارزش غذایی گیاه کامل جو، با افزودن 75/0 درصد اوره در هنگام سیلو کردن، افزایش مییابد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى