دوره 2، شماره 3 - ( بهار 1391 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 57-67 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niroomand Tomaj I, Jami Al-Ahmadi M, Zamani1 G, Riasi A. Effects of Sowing Date and Plant Density on Yield and Yield Components of Grass Pea (Lathyrus sativus L.) in Birjand Region. JCPP. 2012; 2 (3) :57-67
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1477-fa.html
نیرومند توماج اسماعیل، جامی‌الاحمدی مجید، زمانی غلامرضا، ریاسی احمد. اثر تراکم بوته و تاریخ کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد خلّر (Lathyrus sativus L.) در منطقه بیرجند. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (3) :57-67

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1477-fa.html


دانشگاه بیرجند ، mja230@yahoo.com
چکیده:   (14505 مشاهده)
خلّر گیاهی است که می‌تواند در تغذیه دام و طیور به عنوان جایگزین مناسب سویا در مناطق خشک و نیمه‌خشک مطرح شود. هدف از مطالعه حاضر، تعیین تراکم و تاریخ کاشت مناسب خلّر در شرایط آب و هوایی بیرجند بود. به این منظور، آزمایشی در سال زراعی 88- 1387 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 4 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند اجرا شد. تیمار‌های مورد آزمایش شامل تاریخ کاشت در سه سطح (15 اسفند، 1 فروردین و 15 فروردین) و تراکم کشت در چهار سطح (30، 40، 50 و 60 بوته در متر‌مربع) بودند. تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، تعداد دانه در بوته، وزن صد دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که با تأخیر در کاشت، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در بوته، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک کاهش یافت. بیشترین عملکرد دانه (2524 کیلوگرم در هکتار) در تاریخ کاشت 15 اسفند مشاهده شد. هم‌چنین صفات فوق با افزایش تراکم تا 50 بوته در متر‌مربع روندی افزایشی داشتند. ولی افزایش بیشتر تراکم به 60 بوته در متر‌مربع، کاهش این صفات را در پی داشت. تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه و شاخص برداشت تحت تأثیر تاریخ و تراکم‌های مختلف کاشت قرار نگرفتند. با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر منطقه بیرجند، کاشت خلّر در اولین زمان ممکن در انتهای زمستان با تراکم متوسط می‌تواند موجب دستیابی به یک محصول قابل قبول شود.
متن کامل [PDF 207 kb]   (1172 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف