دوره 2، شماره 5 - ( پاییز 1391 )                   جلد 2 شماره 5 صفحات 29-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pirasteh-Anosheh H, Emam Y. Manipulation of Morpho-Physiological Traits in Bread and Durum Wheat by Using Growth Regulators at Different Irrigation Regimes. JCPP. 2012; 2 (5) :29-46
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1667-fa.html
پیرسته انوشه هادی، امام یحیی. دست‌ورزی صفات مورفو- فیزیولوژیک گندم نان و گندم ماکارونی با استفاده از تنظیم‌کننده‌های رشد در شرایط متفاوت آبیاری. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (5) :29-46

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1667-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز ، yaemam@gmail.com
چکیده:   (9087 مشاهده)
تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهی، که امروزه به‌طور گسترده‌ای در کشاورزی کاربرد دارند، اثرهای گوناگونی بر صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک گونه‌های گندم دارند. بدین منظور، برای بررسی تأثیر دو تنظیم‌کننده رشد (سایکوسل و سالیسیلیک اسید) بر ویژگی‌های مورفولوژیک و فیزیولوژیک ارقام گندم روشن و یاواروس در شرایط متفاوت آبیاری (مطلوب، تنش ملایم و تنش شدید)، پژوهشی دو مرحله‌ای (آزمایش کرت‌های یک‌بار خرد شده بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی) و گلخانه‌ تحقیقاتی (طرح کاملاً تصادفی) در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در سال زراعی 89-1388 طراحی و اجرا شد. نتایج نشان داد که تنش خشکی موجب کاهش ارتفاع بوته، شاخص سطح برگ و طول دم گل‌آذین و افزایش دمای سایه‌انداز، شاخص کلروفیل‌متر، پرولین و پروتئین محلول گردید. بیشترین و کمترین اثر خشکی به‌ترتیب مربوط به محتوای پرولین آزاد (104% افزایش) و ارتفاع بوته (18% کاهش) بود. کاربرد تنظیم-کننده‌های رشد سبب افزایش شاخص سطح برگ (9%)، محتوای پرولین آزاد (51%) و پروتئین محلول (57%) و کاهش دمای سایه‌انداز (14%) و شاخص کلروفیل‌متر (13%) شد. سالیسیلیک اسید سبب افزایش و سایکوسل موجب کاهش ارتفاع بوته شد. رقم روشن حساسیت بیشتری به تنش خشکی و کاربرد تنظیم‌کننده‌های رشد نشان داد. اگرچه تنش خشکی موجب کاهش رشد هر دو رقم گندم گردید، لیکن، کاربرد تنظیم‌کننده‌های رشد با تخفیف آثار منفی تنش خشکی بر صفات مورفو- فیزیولوژیک همراه بود.
متن کامل [PDF 658 kb]   (807 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb