دوره 3، شماره 7 - ( بهار 1392 )                   جلد 3 شماره 7 صفحات 36-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallah S, Yadavi A. Interaction of N Residues of Maize Cropping and N Fertilizer on Seed and Oil Yield of Rapeseed. Journal of Crop Production and Processing 2013; 3 (7) :25-36
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1801-fa.html
فلاح سیف‌اله، یدوی علیرضا. برهمکنش بقایای نیتروژن کشت ذرت و کود نیتروژن بر عملکرد دانه و روغن کلزا . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (7) :25-36

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1801-fa.html


گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد ، falah1357@yahoo.com
چکیده:   (7212 مشاهده)

  به منظور تعیین برهمکنش بقایای نیتروژن کشت قبلی و سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد دانه و روغن کلزا، آزمایشی در دانشگاه شهرکرد در سال زراعی 88-1387 اجرا گردید. آزمایش به صورت کرت‌های خرد شده در قالب طرح بلوک‌ کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. بقایای هفت تیمار کودی (217، 435 و 652 کیلوگرم در هکتار کود اوره؛ 1/6، 2/12 و 3/18 تن در هکتار کود مرغی؛ و شاهد : عدم مصرف کود) در کرت‌های اصلی و سطوح مختلف نیتروژن مصرفی (صفر، 60، 120 و 180 کیلوگرم در هکتار) در کرت‌های فرعی مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین تعداد دانه در خورجین و وزن هزار دانه با بقایای 2/12 تن در هکتار کود مرغی کشت قبلی به دست آمد. نیتروژن مصرفی در کشت کلزا باعث افزایش معنی‌دار تعداد دانه در خورجین و کاهش معنی‌دار درصد روغن گردید. برهمکنش معنی‌داری بین بقایای نیتروژن کشت قبلی و سطوح مختلف نیتروژن مصرفی در کلزا بر تعداد خورجین در بوته، عملکرد دانه و عملکرد روغن مشاهده شد. بیشترین عملکرد دانه و روغن با بقایای 2/12 تن در هکتار کود مرغی و 120 کیلوگرم نیتروژن در هکتار در کشت کلزا به دست آمد. در مجموع، به­کارگیری مقدار زیاد کود شیمیایی در کشت ذرت باعث کاهش پتانسیل عملکرد کلزا می­شو‌د، ولی کود مرغی نه تنها بقایای نیتروژن را برای کشت کلزا به همراه دارد، بلکه هزینه‌ کوددهی را نیز کاهش می‌دهد.

متن کامل [PDF 283 kb]   (1088 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق