دوره 3، شماره 8 - ( تابستان 1392 )                   جلد 3 شماره 8 صفحات 148-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hamzei J, Najari S, Sadeghi Meabadi F, Ahmadvand G, Soltani J. Effect of Phosphate Solubilizer Biofertilizer and Phosphorus Fertilizer on Response of Agronomic Traits, Yield and Yield Components of Pumpkin (Cucurbita pepo L.). Journal of Crop Production and Processing 2013; 3 (8) :137-148
حمزه‌ئی جواد، نجاری سعید، صادقی می‌آبادی فرشید، احمدوند گودرز، سلطانی جلال. تأثیر کود زیستی حل‌کننده فسفات و کود شیمیایی فسفره بر واکنش صفات زراعی،عملکرد و اجزای عملکرد کدوی پوست کاغذی (Cucurbita pepo L.). نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (8) :137-148

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان ، j.hamzei@basu.ac.ir
تحقیق حاضر به منظور بررسی واکنش صفات زراعی، عملکرد و اجزای عملکرد کدوی پوست کاغذی به کود زیستی حل‌کننده فسفات در سطوح مختلف کود شیمیایی فسفره اجرا گردید. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو عامل کود زیستی حل‌کننده فسفات (تلقیح و عدم تلقیح بذر) و کود شیمیایی فسفره در چهار سطح (25، 50، 75 و 100 درصد، توصیه شده براساس آزمون خاک) در سه تکرار، در مزرعه آموزشی و پژوهشی دانشگاه بوعلی سینا همدان در سال 1390 انجام شد. بررسی نتایج در مرحله گل‌دهی نشان داد که مصرف 75% کود شیمیایی فسفره بیشترین مقدار صفات تعداد برگ در بوته (86/21)، وزن خشک برگ در بوته (75/27 گرم) و وزن خشک بوته (66/49 گرم) را به خود اختصاص داد. تلقیح با کود زیستی حل‌کننده فسفات در مقایسه با تیمار عدم تلقیح، بیشترین تعداد ساقه فرعی و وزن خشک برگ در بوته را در اواسط مرحله میوه‌دهی تولید کرد. با افزایش مصرف کود شیمیایی فسفره، تعداد میوه در بوته افزایش یافت. هم‌چنین، تیمار استفاده از کود زیستی حل‌کننده فسفات و مصرف 50% توصیه شده کود شیمیایی فسفره، عملکرد دانه بیشتری داشت، که این نتیجه می‌تواند ناشی از افزایش کارایی باکتری‌های حل‌کننده فسفات در مقادیر کمتر کود شیمیایی فسفره باشد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى