دوره 4، شماره 11 - ( بهار 1393 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 295-304 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Askary M, Amini F, Mirmahmoodi N. Effect of Simulated Acid Rain on the Germination, Growth, Elements, Protein and Photosynthetic Pigments Contents in Tomato (Lycopersicon esculentum). JCPP. 2014; 4 (11) :295-304
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2067-fa.html
عسکری مهری، امینی فریبا، میرمحمودی نسرین. تأثیر باران اسیدی شبیه‌سازی ‌شده بر جوانه‌زنی، رشد، محتوای عناصر، پروتئین و رنگیزه‌های فتوسنتزی گیاه گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum). مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (11) :295-304

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2067-fa.html


دانشکده علوم، دانشگاه اراک ، m-askary@araku.ac.ir
چکیده:   (2084 مشاهده)
استفاده کنترل ‌نشده از سوخت‌های فسیلی در صنعت و حمل و نقل باعث افزایش آلاینده‌های گازی همچون دی‌اکسیدگوگرد (SO2)، دی‌اکسیدنیتروژن (NO2) و مشتقات آنها و ازن (O3) شده است. به‌علاوه ته‌نشست مرطوب و خشک این گازها مسیر اصلی ورود این یون‌ها به داخل اکوسیستم ‌است. این تحقیق آثار باران ‌اسیدی شبیه‌سازی شده با pHهای مختلف (8/6 به‌عنوان کنترل، 5/6، 6، 5/5، 5، 5/4، 4، 5/3، 3 و 5/2) را بر جوانه‌زنی، رشد، مقدار عناصر، پروتئین و رنگیزه‌های فتوسنتزی گوجه‌فرنگی در کشت هیدروپونیک ارزیابی می‌کند. آزمایش‌ها در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه اراک در سال 1391 انجام شد. نتایج نشان داد که از اسیدیته 8/6 تا 5/5 میزان عناصر P و K، پروتئین و وزن تر و خشک برگ افزایش معنی‌داری می‌‌یابند. در معرض باران‌اسیدی شبیه‌سازی شده با اسیدیته بالا (5/5pH= تا 5/2pH=)، جوانه‌زنی، شاخص‌های رشد، میزان عناصر مورد سنجش P و K، مقدار پروتئین و رنگیزه‌های فتوسنتزی کاهش معنی‌داری نشان دادند، در حالی‌که محتوی گوگرد افزایش معنی‌دار 150 تا 550% نسبت به شاهد نشان داد. بیشترین میزان گوگرد در 5/2pH= اندازه‌گیری شد. باران اسیدی در اسیدیته بالا رشد و پروتئین‌سازی گیاه را کاهش و محتوی گوگرد برگ را افزایش داد. با توجه به این‌که اسیدیته پایین رشد گیاه گوجه‌فرنگی را تقویت کرد و اسیدیته بالا بازدارنده رشد بود، بنابراین کشت گوجه‌فرنگی در محیط‌های با اسیدیته کم پیشنهاد می‌گردد.
متن کامل [PDF 366 kb]   (324 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف