دوره 4، شماره 12 - ( تابستان 1393 )                   جلد 4 شماره 12 صفحات 234-223 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hashemabadi D. Improving the Vase life of Cut Carnation ‘Tempo’ (Dianthus carryophyllusL.) Flower by Silver Thiosulphate and Silver Nano-Particles. Journal of Crop Production and Processing 2014; 4 (12) :223-234
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2155-fa.html
هاشم آبادی داود. بهبود عمر گلجایی میخک رقم "تمپو" (Dianthus caryophyllus cv. Tempo) با تیوسولفات نقره و نانوذرات نقره. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (12) :223-234

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2155-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت ، davoodhashemabadi@yahoo.com
چکیده:   (4243 مشاهده)
ذرات نقره در اندازه نانومتر می‌تواند به‌عنوان یک ماده ضدمیکروب عمل کند. بنابراین در این پژوهش، کارایی تیوسولفات نقره و نانوذرات نقره به‌عنوان عوامل ضدمیکروبی در افزایش طول عمر پس از برداشت گل‌های میخک بررسی شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو فاکتور تیوسولفات نقره در 4 سطح (0، 1/0، 2/0 و 3/0 میلی‌مول) و نانوذرات نقره در 4 سطح (0، 5، 10 و 15 میلی‌گرم در لیتر) انجام شد. مقایسه میانگین داده‌ها نشان داد که تیمار ترکیبی 2/0 میلی‌مول تیوسولفات نقره و 15 میلی‌گرم در لیتر نانوذرات نقره بیشترین عمر گلجایی، جذب آب و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز را داشته‌اند. به‌علاوه این تیمار باعث افزایش معنی‌دار فعالیت سوپراکسید دیسموتاز شده است. بنابراین، جهت افزایش عمر گلجایی و بهبود روابط آبی و کنترل انسداد آوندی در گل‌های بریده میخک تیمار فوق پیشنهاد می‌شود. بر اساس نتایج این تحقیق، می‌توان از تیوسولفات نقره و نانوذرات نقره برای افزایش عمر پس از برداشت گل میخک رقم "تمپو" استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: میخک، جذب آب، روابط آبی، انسداد آوندی
متن کامل [PDF 1133 kb]   (1713 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق