Hashemabadi D. Improving the Vase life of Cut Carnation ‘Tempo’ (Dianthus carryophyllusL.) Flower by Silver Thiosulphate and Silver Nano-Particles.  Journal of Crop Production and Processing 2014; 4 (12) :223-234
URL: 
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2155-fa.html     
                     
                    
                    هاشم آبادی داود. بهبود عمر گلجایی میخک رقم "تمپو" (Dianthus caryophyllus cv. Tempo) با تیوسولفات نقره و نانوذرات نقره.  نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (12) :223-234
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2155-fa.html
     
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت ، davoodhashemabadi@yahoo.com
                    
                    
                    چکیده:       (5508 مشاهده)
                    
                    
                    ذرات نقره در اندازه نانومتر میتواند بهعنوان یک ماده ضدمیکروب عمل کند. بنابراین در این پژوهش، کارایی تیوسولفات نقره و نانوذرات نقره بهعنوان عوامل ضدمیکروبی در افزایش طول عمر پس از برداشت گلهای میخک بررسی شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور تیوسولفات نقره در 4 سطح (0، 1/0، 2/0 و 3/0 میلیمول) و نانوذرات نقره در 4 سطح (0، 5، 10 و 15 میلیگرم در لیتر) انجام شد. مقایسه میانگین دادهها نشان داد که تیمار ترکیبی 2/0 میلیمول تیوسولفات نقره و 15 میلیگرم در لیتر نانوذرات نقره بیشترین عمر گلجایی، جذب آب و فعالیت سوپراکسید دیسموتاز را داشتهاند. بهعلاوه این تیمار باعث افزایش معنیدار فعالیت سوپراکسید دیسموتاز شده است. بنابراین، جهت افزایش عمر گلجایی و بهبود روابط آبی و کنترل انسداد آوندی در گلهای بریده میخک تیمار فوق پیشنهاد میشود. بر اساس نتایج این تحقیق، میتوان از تیوسولفات نقره و نانوذرات نقره برای افزایش عمر پس از برداشت گل میخک رقم "تمپو" استفاده کرد.
                    
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشي |
                    موضوع مقاله: 
                    
عمومى