دوره 4، شماره 13 - ( پاييز 1393 )                   جلد 4 شماره 13 صفحات 196-185 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad Reza Khani S, Reza Saffari V, Pak Kish Z. Effect of Post Harvest Putrescine and Methyl Jasmonate Treatment on Chilling Injury and Some of Orange (Citrus sinensis) “Valencia” Fruit Characteristics. JCPP. 2015; 4 (13) :185-196
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2242-fa.html
محمدرضاخانی سهیلا، صفاری وحیدرضا، پاک کیش زهرا. اثر تیمارهای پس از برداشت پوتریسین و متیل جاسمونات روی میزان سرمازدگی و برخی از ویژگی‌های انبارمانی میوه پرتقال رقم والنسیا (Citrus sinensis var. Valencia). تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (13) :196-185

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2242-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان ، safariv@uk.ac.ir
چکیده:   (3326 مشاهده)
والنسیا یکی از اصلی‌ترین ارقام پرتقال تولید شده در جنوب ایران است که درصد قابل توجهی از آن هر ساله به‌مدت چند ماه در سردخانه نگهداری می‌شود. این آزمایش برای تعیین اثر پوتریسین و متیل ‌جاسمونات روی برخی از ویژگی‌های انباری پرتقال رقم والنسیا انجام شده است. میوه‌های این رقم تجاری با غلظت‌های صفر (شاهد)، 5/2 و 5 میلی‌مولار پوتریسین، 10 و 20 میکرو‌مولار متیل ‌جاسمونات تیمار و سپس در دمای 1±5 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد، به‌مدت 4 ماه نگهداری شدند. نتایج حاکی از آن بود، میوه‌هایی که با پوتریسین 5 میلی‌مولار و متیل ‌جاسمونات 10 میکرومولار، تیمار شده بودند به‌طور معنی‌داری نسبت به شاهد دارای کمترین خسارت سرمازدگی و کاهش وزن بودند. اگر چه در طول انبار‌مانی، مقادیر اسید اسکوربیک، اسید‌ قابل تیتر و مواد جامد محلول در میوه‌های تیمار شده و شاهد کاهش و هم‌چنین pH آب میوه‌ها افزایش یافت، ولی تیمار پوتریسین و متیل جاسمونات این ویژگی‌ها را کمتر کاهش دادند. میوه‌های تیمار شده با پوتریسین 5 میلی‌مولار بالاترین کیفیت ظاهری با کمترین خسارت سرمازدگی را دارا بودند.
متن کامل [PDF 315 kb]   (1562 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق