Mohammad Reza Khani S, Reza Saffari V, Pak Kish Z. Effect of Post Harvest Putrescine and Methyl Jasmonate Treatment on Chilling Injury and Some of Orange (Citrus sinensis) “Valencia” Fruit Characteristics. Journal of Crop Production and Processing 2015; 4 (13) :185-196
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2242-fa.html
محمدرضاخانی سهیلا، صفاری وحیدرضا، پاک کیش زهرا. اثر تیمارهای پس از برداشت پوتریسین و متیل جاسمونات روی میزان سرمازدگی و برخی از ویژگیهای انبارمانی میوه پرتقال رقم والنسیا (Citrus sinensis var. Valencia). نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (13) :185-196
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2242-fa.html
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان ، safariv@uk.ac.ir
چکیده: (4224 مشاهده)
والنسیا یکی از اصلیترین ارقام پرتقال تولید شده در جنوب ایران است که درصد قابل توجهی از آن هر ساله بهمدت چند ماه در سردخانه نگهداری میشود. این آزمایش برای تعیین اثر پوتریسین و متیل جاسمونات روی برخی از ویژگیهای انباری پرتقال رقم والنسیا انجام شده است. میوههای این رقم تجاری با غلظتهای صفر (شاهد)، 5/2 و 5 میلیمولار پوتریسین، 10 و 20 میکرومولار متیل جاسمونات تیمار و سپس در دمای 1±5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد، بهمدت 4 ماه نگهداری شدند. نتایج حاکی از آن بود، میوههایی که با پوتریسین 5 میلیمولار و متیل جاسمونات 10 میکرومولار، تیمار شده بودند بهطور معنیداری نسبت به شاهد دارای کمترین خسارت سرمازدگی و کاهش وزن بودند. اگر چه در طول انبارمانی، مقادیر اسید اسکوربیک، اسید قابل تیتر و مواد جامد محلول در میوههای تیمار شده و شاهد کاهش و همچنین pH آب میوهها افزایش یافت، ولی تیمار پوتریسین و متیل جاسمونات این ویژگیها را کمتر کاهش دادند. میوههای تیمار شده با پوتریسین 5 میلیمولار بالاترین کیفیت ظاهری با کمترین خسارت سرمازدگی را دارا بودند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى