Kermani A M, Ghobadi Y, Gholami PorShokohi M. Determination and Investigation of Some Physical and Mechanical Properties of Date Fruit (Kabkab Variety). Journal of Crop Production and Processing 2015; 4 (13) :207-216
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2244-fa.html
کرمانی علیماشاءاله، قبادی یاسین، غلامی پرشکوهی محمد. تعیین و بررسی برخی خواص فیزیکی و مکانیکی خرمای رقم کبکاب. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (13) :207-216
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2244-fa.html
پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران ، amkermani@ut.ac.ir
چکیده: (4817 مشاهده)
در این تحقیق تعدادی از خواص فیزیکی و مکانیکی خرمای رقم کبکاب اندازهگیری و ارزیابی شد. مقادیر متوسط طول، عرض و ارتفاع، وزن هزار میوه و یک واحد میوه، قطر متوسط هندسی، حجم، مساحت سطح رویه و سطح مقطع، چگالی حقیقی (میوه)، چگالی توده، تخلخل میوه خرمای رقم کبکاب با میزان رطوبت 23/21 درصد بر پایه تر بهترتیب عبارت بودند از: 89/36، 68/18، 56/23، میلیمتر، 07/8264 و 25/8 گرم، 24/25 میلیمتر، 8/8507 میلیمترمکعب، 27/2008 و 07/502 میلیمترمربع، 96/0 گرم بر سانتی-مترمکعب، 51/0 گرم بر سانتیمترمکعب و 02/46 درصد. مقادیر متناظر برای هسته بهترتیب 98/22، 25/6، 48/7 میلیمتر، 2/789 و 79/0 گرم، 23/10 میلیمتر، 24/568 میلیمترمکعب،30/330 میلیمترمربع، 58/82 میلیمترمربع، 99/0 گرم بر سانتیمترمکعب، 65/0 گرم بر سانتیمترمکعب و 45/30 درصد تعیین شد. نسبت گوشت به هسته 9/9 برآورد گردید. نوع سطح اصطکاکی بر ضریب اصطکاک میوه خرما در سطح احتمال 1% معنیدار بود. مقادیر ضریب اصطکاک ایستایی برای ورق آهن گالوانیزه، ورق استیل، پلاستیک فشرده، شیشه و چوب بهترتیب 34/0، 30/0، 32/0، 31/0 و 42/0 تعیین گردید. خواص مکانیکی میوه خرما شامل نیرو، انرژی و نیز چغرمگی ظاهری در سه سطح سرعت بارگذاری فشاری 5، 15 و mm/min 25 در راستای ارتفاع میوه تا ایجاد تغییر شکلهایی به میزان 15، 30 و 45 درصد ارتفاع اولیه تعیین شد. نتایج نشان داد که اثر سرعت بارگذاری بر کلیه مقادیر خواص مکانیکی معنیدار بود. مقایسه میانگینها نشان داد که با افزایش سرعت بارگذاری مقدار نیرو، انرژی و چغرمگی بهطور معنیداری افزایش مییافت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى