Valiasill R, Azizi M, Bahreini M, Rowshan V. An Investigation into the Effect of Gamma Irradiation on Microbial Load of Medicinal Plant of Peppermint, Iranian Thyme, Summer Savory and Lemon Balm. Journal of Crop Production and Processing 2015; 4 (13) :261-270
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2249-fa.html
ولی اصیل راضیه، عزیزی مجید، بحرینی معصومه، روشن وحید. مطالعه تأثیر پرتوتابی اشعه گاما بر بار میکروبی گیاهان دارویی نعنا فلفلی، آویشن شیرازی، مرزه و بادرنجبویه. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (13) :261-270
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2249-fa.html
دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد ، rvaliasill84@gmail.com
چکیده: (4728 مشاهده)
پرتو گاما میتواند بهعنوان یک روش مؤثر برای افزایش عمر پس از برداشت محصولات مختلف کشاورزی از طریق کاهش بار میکروبی و ضدعفونی آنها بدون تأثیر سوء مورد استفاده قرارگیرد. این تأثیر مربوط به حذف یا کاهش میکروارگانیسمهای بیماریزا، حشرات و پارازیتهای مختلف میباشد. در این تحقیق، تأثیر پرتوتابی با اشعه گاما بر بار میکروبی گیاهان دارویی نعنا فلفلی (Mentha piperita)، مرزه(Satureja hortensis) ، بادرنجبویه (Melissa officinalis) و آویشن شیرازی (Zataria multiflora) مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق که بهصورت طرح کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شده است برگهای گیاهان با چشمه کبالت-60) (Co60 با دوزهای ۳، ۷، ۱۰و ۱۵ کیلوگری پرتودهی شدند سپس میزان کل میکروارگانیسمها، باکتریهای کولیفرمی وکپک مخمر بررسی شد. نتایج نشان داد که پرتو گاما باعث کاهش بار میکروبی نمونههای گیاهی مورد بررسی شده بود. در این تحقیق دوز ۱۵ کیلوگری بیشترین کاهش بار میکروبی را داشت و بیشترین بار میکروبی مربوط به تیمار شاهد بود. همچنین نتایج نشان داد که نعنا فلفلی و آویشن شیرازی بهترتیب بیشترین و کمترین بار میکروبی را داشتند. نتایج حاصل از این بررسی نشان میدهد که پرتو گاما بهعنوان یک روش ضدعفونی مهم جهت کاهش بار میکروبی گیاهان دارویی میتواند مورد استفاده قرارگیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى