بهمنظور بررسی تأثیر ژل آلوئهورا، اسید سالیسیلیک و تیمار آبگرم بر کاهش پوسیدگی و بهبود ویژگیهای کیفی پس از برداشت میوه لیموشیرین، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار و چهار تکرار در سال 1394 انجام گرفت. تیمارها شامل ژل آلوئهورا در غلظتهای صفر، 25 و 50 درصد، اسید سالیسیلیک در غلظتهای 5/1 و 3 میلیمولار و آب گرم در دماهای 35، 45 و 55 درجه سانتیگراد بود. میوهها بهمدت 60 روز در انبار با دمای 20 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 - 85 درصد نگهداری و هر 15 روز یکبار نمونهبرداری از صفات مورد نظر صورت گرفت. صفاتی از قبیل درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی، درصد قهوهای شدن پوست میوه، درصد مواد جامد محلول، درصد اسیدیته، pH و شدت رنگ پوست میوه (a*, b* and l*) اندازهگیری گردید. براساس نتایج با گذشت زمان انبارداری صفاتی از قیبل درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی و درصد قهوهای شدن میوه افزایش یافت. کمترین درصد کاهش وزن (64/7)، درصد پوسیدگی (9/14) و درصد قهوهای شدن (81/2) در میوههای تیمار شده با اسید سالیسیلیک و ژل آلوئهورا در مقایسه با میوههای تیمار نشده مشاهده گردید. همچنین میوههای تیمار شده با اسید سالیسیلیک و ژل آلوئهورا، رنگ مناسبتری در مقایسه با سایر تیمارها نشان دادند. بهطورکلی کاربرد اسید سالیسیلیک سه میلیمولار و ژل آلوئهورا 25% در جهت بهبود صفات کیفی و ماندگاری میوه لیموشیرین پیشنهاد میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() | این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |