دوره 9، شماره 4 - ( 11-1398 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 145-158 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hassanpour H, Firooz Barandoozi S. Investigation of Physicochemical Characteristics and Fruit Color of Some White Mulberry (Morus alba) Genotypes in West Azerbaijan Province of Iran. JCPP. 2020; 9 (4) :145-158
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2855-fa.html
حسن پور حمید، فیروز باراندوزی سامان. بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و رنگ میوه برخی از نژادگان‌های توت سفید (Morus alba) در استان آذربایجان غربی. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (4) :145-158

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2855-fa.html


دانشگاه ارومیه ، ha.hassanpour@urmia.ac.ir
چکیده:   (457 مشاهده)
توت سفید درختی چندساله با نام علمی Morus alba از خانواده Moraceae است. در این پژوهش به ارزیابی برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های فیزیکی و رنگ میوه توت سفید بومی استان آذربایجان غربی پرداخته شده است. میوههای 20 ژنوتیپ توت سفید از پنج منطقه استان آذربایجان غربی (ارومیه، خوی، میاندوآب، مهاباد و اشنویه) جمعآوری شدند و پس از انتقال به آزمایشگاه صفاتی از قبیل وزن میوه، طول و عرض میوه و برگ، پارامترهای رنگ میوه، حجم و pH میوه اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که بالاترین مقدار درصد تنوع در صفات Hue و شاخصa*  (قرمزی) رنگ میوه بود که بیانگر بیشترین میزان تنوع این صفات بین نژادگانهای مورد مطالعه است. بیشترین و کمترین وزن میوه به‌ترتیب در نژادگان Kh3 (24/4 گرم) و O3 (71/0گرم) مشاهده شد. صفت طول میوه با عرض، ضخامت، حجم و وزن میوه همبستگی معنیدار مثبت داشت. پنج عامل اصلی بر پایه تجزیه به عاملها، نزدیک به 86/83 درصد از واریانس کل را توجیه کردند. در تجزیه خوشهای به روش وارد، نژادگانهای توت سفید به پنج گروه اصلی تقسیم شدند. بر اساس نتایج حاصل، به‌طور کلی صفات فیزیکی میوه میتواند برای ارزیابی و شناسایی تنوع موجود در ژرمپلاسم توت سفید مفید باشد. این نتایج میتواند در برنامههای اصلاحی و همچنین در طراحی مدلها و روشهای بسته‌بندی مناسب میوه توت سفید ارزشمند و کاربردی باشد.
متن کامل [PDF 1048 kb]   (121 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb