S.M.A. Jalali Hajiabadi, S.A.H. Abolghasemi, A.R. Jafari Sayadi, M. Rostaei Alimehr, M. Haghighian Roudsari. Effect of Different Levels of Dietary Glucosinolates on Performance of Broiler Chicks. Journal of Crop Production and Processing 2005; 8 (4) :111-122
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-306-fa.html
سیدمحمدعلی جلالی حاجی آبادی ، سیدعبدالحسین ابوالقاسمی ، علیرضا جعفری ، محمد روستائی علیمهر ، محمود حقیقیان رودسری . اثر سطوح مختلف گلوکوسینولاتهای جیره غذایی بر عملکرد جوجههای گوشتی. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1383; 8 (4) :111-122
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-306-fa.html
چکیده: (27395 مشاهده)
تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی سویه آرین در طرحی کاملاً تصادفی به منظور برآورد اثر مقادیر گلوکوسینولاتهای جیره بر عملکرد جوجههای گوشتی در دوره آغازین (0-21روز) و رشد (22-42روز)، مورد آزمون قرار گرفتند. مقادیر گلوکوسینولاتهای جیره در دوره آغازین صفر، 5/7، 15، 5/22و 30 میکرومول در گرم ( به ترتیب تیمارهای آغازین 1، 2، 3، 4 و 5) و در دوره رشد صفر، 7/5، 4/11،
1/17 و 8/22 میکرومول در گرم ( به ترتیب تیمارهای رشد 1، 2، 3، 4 و 5) جیره بود. مصرف خوراک جوجهها در دوره رشد تحت تأثیر سطح گلوکوسینولاتهای جیره قرار گرفت (P<0.05) و کمترین مصرف خوراک در تیمار رشد5 دیده شد. کمترین اضافه وزن جوجهها در دوره آغازین و رشد به ترتیب در تیمار آغازین5 و تیمار رشد5 مشاهده شد(P<0.05). ضریب تبدیل غذایی تیمار آغازین5 با سایر تیمارهای دوره آغازین و تیمار رشد5 با دیگر تیمارها در این دوره تفاوت معنیدار داشت(P<0.05). در دوره آغازین بین اضافه وزن و سطح گلوکوسینولاتهای جیره و گلوکوسینولاتهای مصرفی همبستگی منفی بالا ( به ترتیب 3/95- و7/94- درصد) و در دوره رشد همبستگی منفی نسبتاً بالایی (به ترتیب 5/69- و4/72- درصد) وجود داشت.
این پژوهش نشان داد که سطح گلوکوسینولاتهای جیره در دورههای آغازین و رشد به ترتیب نباید بیش از 36/11 و 11/8 میکرومول در گرم جیره باشد. همچنین بیشترین مقدار کنجاله کلزایی که در دوره آغازین و رشد میتواند در جیره جوجههای گوشتی به کار برده شود به ترتیب برابر 13 و 8 درصد جیره است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى