Ghavami F, Rezai A, Abdemishani S, Arzani A. Variation of Seed Storage Protein Electrophoretic Patterns in Mungbean. Journal of Crop Production and Processing 1999; 3 (2) :47-58
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-59-fa.html
قوامی فرهاد، رضایی عبدالمجید، عبدمیشانی سیروس، ارزانی احمد. تنوع الگوهای الکتروفورزی پروتئین زنجیره ای دانه در ماش. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1378; 3 (2) :47-58
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-59-fa.html
چکیده: (46852 مشاهده)
تنوع الگوی پروتئینهای ذخیرهای دانه با استفاده از روش الکتروفورز ژل پلیاکریلامید در حضور سدیم دو دسیل سولفات و ارتباط احتمالی آنها با برخی صفات مورفولوژیک و فنولوژیک، در 193 نمونه از کلکسیون ماش ایران مورد مطالعه قرار گرفت. الکتروفورز پروتئینهای دانه شش الگوی متفاوت را آشکار ساخت، که تنها در 2 نوار آلبومین و 4 نوار گلوبولین موجود در محدوده وزن مولکولی 23500 تا 34000 دالتون متفاوت بودند. الگوهای 1 و 2 فراوانی قابل توجهی داشتند ولی فراوانی سایر الگوها اندک بود و به احتمال قوی در زمانهای نزدیکتری در سیر تکاملی ماش به وجود آمدهاند. تجزیه خوشهای کشورها و شهرها با استفاده از فراوانی زیر واحدهای آلبومین و گلوبولین، حاکی از عدم ارتباط بین تنوع جغرافیایی با فواصل تشابه حاصل از فراوانی زیر واحدها بود. همبستگی صفات مورفولوژیک با زیر واحدهای آلبومین و گلوبولین نشاندهنده ارتباط میان زیر واحدهای G1 و G 2 با روز تا شروع رسیدگی و همچنین وزن هزار دانه بود. بنابراین، انتخاب بر اساس الگوی پروتئینی در مراحل اولیه برنامههای بهنژادی میتواند در افزایش عملکرد و زودرسی موثر واقع شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى