S. Abassi, S. Foroughinia. Influence of some Physical and Chemical Parameters on Flow Behavior of Salab Gum (
Orchidaceae orchis) Solutions . Journal of Crop Production and Processing 2007; 11 (41) :365-372
URL:
http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-751-fa.html
چکیده: (8820 مشاهده)
ثعلب یک ترکیب هیدروکلوئیدی است که از ریشههای افشان، غدهای و یا ریزومهای خزنده گیاهان تیره ارکیدهها بهدست میآید. این ترکیب، علاوه بر کاربردهای دارویی، دارای کاربردهای بسیاری در صنعت غذا بهویژه در بستنیسازی میباشد ولی به دلیل بومی بودن، تاکنون پژوهشهای چندانی در این زمینه صورت نگرفته است. بنابراین، در پژوهش حاضر تأثیر متغیرهایی مانند دما (5 تا 55 درجه سانتیگراد)، زمان (چرخه 24 ساعته)، غلظت (3 تا 7 گرم در لیتر) و پ هاش (2، 4، 6، 7، 9 و 11) روی گرانروی ظاهری و رفتار جریان این محلول مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها نشان دادند که این محلول در غلظتهای پایین (3 و 4 گرم در لیتر) رفتار نیوتنی و در غلظتهای بالاتر (5، 6 و 7 گرم در لیتر) رفتار شبهپلاستیک داشته و افزایش غلظت سبب افزایش گرانروی ظاهری و بالا رفتن دما اثر عکس روی آن داشت. در ضمن، زمان و پ هاش اثر معنیداری روی گرانروی ظاهری محلول ثعلب نداشتند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى