دوره 5، شماره 18 - ( زمستان 1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 27-37 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.5.18.27

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rafinezhad S, Etemadi N, Nikbakht A, Gheisari M. Effect of Different Irrigation Levels on Morphological, Physiological and Antioxidative Characteristics of Isatis cappadocica Desv.. JCPP. 2016; 5 (18) :27-37
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2456-fa.html
رفیع‌نژاد شهرزاد، اعتمادی نعمت‌اله، نیکبخت علی، قیصری مهدی. اثر سطوح مختلف آبیاری بر خصوصیات مورفولوژیک، فیزیولوژیک و خواص آنتی‌اکسیدانی وسمه. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (18) :27-37

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2456-fa.html


دانشگاه صنعتی اصفهان ، etemadin@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (530 مشاهده)

cappadocica Desv. Isatis یک گیاه علفی بومی منطقه مرکزی ایران و متعلق به خانواده Brassicaceae می‌باشد. در تحقیق حاضر به بررسی اثر سطوح مختلف آبیاری بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه شامل سطح تاج پوشش، وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه‌ها ،طول ریشه‌ها، میزان پرولین، محتوای کربوهیدرات‌های محلول موجود در اندام هوایی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار پرداخته شده است. سطوح تیمار آبیاری شامل تأمین 100%، 75% و50% کمبود آب خاک (I100، I75 و I50) بودند. نتایج نشان داد که تیمار آبیاری تأثیر معنی‌داری بر میزان سطح تاج پوشش گیاه نداشته است. بیشترین و کمترین مقدار وزن تر و خشک اندام هوایی به‌ترتیب در سطوح I100 و  I75 و  I50مشاهده گردید. وزن تر و خشک ریشه و میزان محتوای پرولین در تیمار I50 بیشتر از دو تیمار دیگر بود. محتوای کربوهیدرات‌های محلول و طول ریشه‌ها در تیمار I50 بیشتر از I75 و آن نیز بیشتر از تیمار I100 بود. هم‌چنین فعالیت همه آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی از هفته دوم تا هفته چهارم روند افزایشی داشت. فعالیت آنزیم­های آسکوربات پراکسیداز، پراکسیداز و کاتالاز در تیمار I50 بیشتر از سایر تیمار­ها و این مقدار برای آنزیم سوپراکسید دیسموتاز در تیمار I50 و I75 بیشترین بود.

متن کامل [PDF 304 kb]   (248 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb