دوره 5، شماره 18 - ( زمستان 1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 207-220 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.5.18.207

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ranjbar G, Ghadiri H, Edalat M. Effect of Kochia (Kochia indica) Plant Density on Yield and Some Physiological Characteristics of Sorghum under Salinity Stress. JCPP. 2016; 5 (18) :207-220
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2470-fa.html
رنجبر غلامحسن، غدیری حسین، عدالت محسن. تأثیر تراکم علف هرز کوشیا (Kochia indica) بر عملکرد و برخی ویژگی های فیزیولوژیک سورگوم تحت تنش شوری. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (18) :207-220

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2470-fa.html


دانشگاه شیراز ، ghadiri@shirazu.ac.ir
چکیده:   (875 مشاهده)

این آزمایش مزرعه­ای در دو سال 1391 و 1392 به‌منظور تعیین تأثیر شوری و تراکم­ علف ‌‌هرز کوشیا بر میزان عملکرد و برخی شاخص‌های فیزیولوژیک سورگوم (رقم سپیده) در ایستگاه تحقیقات شوری مرکز ملی تحقیقات شوری یزد انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح شوری 2 (شاهد)، 6، 10 و 14 دسی­زیمنس بر متر به‌عنوان عامل اصلی و تراکم‌های مختلف کوشیا، شامل صفر (سورگوم بدون علف هرز D0)، 80 (D1)، 60 (D2)و 40 (D3) سانتی‌متر فاصله بین دو بوته کوشیا بر روی ردیف سورگوم، به‌عنوان عامل فرعی بود. نتایج نشان داد که در هر سطح شوری با افزایش تراکم کوشیا، میزان ماده خشک، شاخص سطح برگ و سرعت رشد محصول سورگوم کاهش یافت. عملکرد ماده خشک و شاخص سطح برگ سورگوم تا شوری 6 دسی‌زیمنس بر متر بیشتر تحت تأثیر تراکم کوشیا در واحد سطح قرار گرفت. شاخص محتوای کلروفیل در تیمار آب شور 6، 10 و 14 دسی­زیمنس بر متر به‌ترتیب به‌میزان 23، 32 و 40 درصد کمتر از شاهد بود. با افزایش میزان شوری دمای سایه‌‌انداز افزایش یافت. دمای سایه­انداز در تیمار آب شور 14 دسی­زیمنس بر متر به‌میزان 6/13 درصد بیشتر از شاهد بود. بیشترین میزان دمای سایه­انداز گیاه در تیمار سورگوم بدون علف هرز مشاهده شد. بنابراین جهت دست‌یابی به عملکرد مطلوب در سورگوم ضرورت دارد هم­ شوری و هم علف­ هرز کوشیا کنترل گردند.

متن کامل [PDF 4577 kb]   (585 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb